Leveroy bedrijf: wint pimp your farm

 

Familie Hobus uit Leveroy wint Pimp your Farm

Pimp your farm

“Geen lelijke hekwerken. Een bedrijf dat een mooie, uitnodigende entree heeft voor voorbijgangers. Alleen de maiskuilen moest iets meer ingepast worden.” Dat schrijft de jury van Pimp Your Farm over het boerderij-aanzicht van Mia en Ton Hobus uit Leveroy.

Zij werden afgelopen woensdag tijdens de jaarbijeenkomst van LLTB Vrouw en Bedrijf uitgeroepen tot winnaars van Pimp your Farm.

“Pimp your Farm is niet bedoeld om het mooiste erf van Limburg te kiezen. Het is een wedstrijd waarbij agrarische ondernemers worden uitgedaagd om hun boerderij en directe omgeving visueel aantrekkelijker te maken. Het vleesveebedrijf van de familie Hobus kwam hierbij als beste uit de bus”, aldus Vrouw en Bedrijf-bestuurslid Carla Lemans, een van de initiatiefneemsters. De deelnemers konden met advies van landschapsspecialist Ron Janssen van de Plattelands coöperatie Peel en Maas aan de slag met een verbeteringsplan.

Als tweede eindigden Annemie en Jan van der Staak uit Ysselstyen. Het oordeel: “Een mooi geheel. Het erf zou met een extra haag en juist geen bolboompjes een nog meer landelijke uitstraling hebben.”

Vrouw en Bedrijf bekijkt de komende maanden of en hoe ook volgend jaar een wedstrijd Pimp Your Farm kan worden georganiseerd.

Tags: , ,