Arits – Janssen, Mia


Categories :

Ter herinnering aan
Mia Arits – Janssen

echtgenote van
Sjef Arits

Geboren te Bree op 8 februari 1919 en overleden te Roermond op 26 december 2008.

In 1945 trouwde moeder met vader met wie ze 61 jaren samen heeft mogen leven, wonen en werken. Met name “werken” stond bij haar centraal. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat was zij aan de zijde van vader met hart en ziel in de weer op de boerderij. Niet alleen het huishouden werd door haar gerund, maar ook het zware werk op het land en het verzorgen van het vee schuwde zij niet. Bezig zijn in de buitenlucht was haar lust en haar leven. Daarnaast bood zij, waar ze maar kon, een helpende hand. Je kon altijd een beroep op haar doen. Een heel gelukkige periode was de tijd met de kleinkinderen. Regelmatig kwam de
jeugd bij oma een dagje logeren en dat was zowel voor moeder als voor de kinderen een feest.

Muziek daar hield ze van! Zij kon zelf heel goed zingen en met name van goede mars- en fanfaremuziek genoot ze enorm. Tot op late leeftijd heeft ze nog plezier mogen beleven aan bezigheden buiten rondom het huis. Na de dood van vader kwam het moment dat zelfstandig wonen niet meer mogelijk was. Een jaar geleden moest ze met pijn in het hart afscheid nemen van de plek aan de Dorpstraat 62, daar waar ze het liefste was: thuis. Zorgcentrum De Kreppel werd haar nieuwe tehuis. Kort voor haar 90ste verjaardag heeft ze voorgoed afscheid moeten nemen. Moeder, bedankt voor alles.

Bedankt voor uw belangstelling en medeleven. Kinderen, klein- en achterkleinkinderen

De zeswekendienst wordt gehouden op zondag 8 februari 2009 om 9.30 uur in de parochiekerk te Leveroy.