Claessen, Antonius


Categories :

Dankbaar gedenken wij het leven van

ANTONIUS CLAESSEN

echtgenoot van
ELISABETH HUBERTINA RUTJENS

Geboren te Heythuysen op 12 april 1915, overleden in ’t St. Jans Gasthuis te Weert op 12 oktober 1991 Te ruste gelegd op de begraafplaats nabij de St. Barbarakerk te Leveroy

Met zijn allen hebben wij, ook hijzelf, zijn einde langzaam zien aankomen. Tijd en gelegenheid was ons gegund afscheid van hem te mogen nemen. Maar toch, als het moment daar is weten we ons geen raad; we willen nog zoveel tijd met hem doorbrengen; we willen hem nog zoveel zeggen; maar de tijd is om Gesterkt door het Sacrament der zieken heeft hij waardig afscheid kunnen nemen van allen, die hem de afgelopen maanden bezocht hebben. Waardig ook heeft hij zijn leven geleid. Nooit deed iemand vergeefs een beroep op hem Een grenzeloze vindingrijkheid gebaseerd op een grote mate van eenvoud, maakte hem juist zo uniek. Het was vooral deze eenvoud, die hem maakte tot wat hij geworden is, ook als mens. Voor elk probleem hoe groot ook gaf hij de eenvoudige oplossing. Het maakte hem geliefd bij eenieder. Niet alleen bij mam, zijn kinderen en kleinkinderen, maar ook bij zijn vele vrienden, die hij had in het verenigingsleven.

Aan deze “Vriendenkring” was hij zeer gehecht. Meer dan 40 jaar was hij aktief lid van handboogschutterij “De Vriendenkring”. Koningschap en Keizerschap mocht hij hierbij meemaken. De echte kroon op zijn verenigingsleven was zonder twijfel de Koninklijke Onderscheiding die hij enkele jaren geleden ontving Met “open vizier” durfde hij elke uitdaging aan, zowel in het verenigingsleven als in zijn dagelijks leven thuis. Voor ons, die achterblijven zal het deze uit-daging zijn, die wij zo graag in onze gedachten mee zouden willen nemen of misschien zelfs overnemen.

Voor Uw welgemeende steun aan hem gegeven tijdens zijn ziekte, en Uw medeleven betoond na het overlijden en bij de begrafenis zeggen wij U van harte dank.

E.H. Claessen-Rutjens Kinderen en kleinkinderen

De laatste zeswekendienst zal gehouden worden op zondag 1 december 1991 om 10.00 uur in de parochiekerk van de H. Barbara te Leveroy.