Bart Partouns nieuwe dirigent van Concordia


Categories :
Tags:

Bron: Bart Partouns nieuwe dirigent van Concordia Leveroy – Blaasmuziek – Nieuws – Klankwijzer

Bart Partouns (1980) is de nieuwe dirigent van Fanfare Concordia. Na een aantal gesprekken met sollicitanten en een selectieprocedure waarbij een aantal dirigenten proefrepetities gaf, koos de sollicitatiecommissie unaniem voor Partouns als nieuwe dirigent voor de vereniging. 

Partouns hoorde Fanfare Concordia Leveroy enkele malen optreden en zag potentie in de club. ”De vereniging is een hele mooie mix van jonge en ervaren leden, precies zoals je dat graag ziet bij een dorpsvereniging. Dat ze een groot aantal jeugdleden hebben, heeft voor mij zeker een rol gespeeld om te solliciteren”, zegt Partouns, “Fanfare Concordia is een gezonde club die de afgelopen jaren, met succes, veel geïnvesteerd heeft in het aantrekken van jeugd. Ik zie het als een mooie uitdaging deze leden goed in te passen, uit te dagen en de gehele vereniging op muzikaal gebied weer een stap verder te helpen.”

Voorzitter Erwin Pellemans vult aan dat deze zienswijze uitstekend past binnen de filosofie van de vereniging: “Wij werken graag met de drie B’s binnen onze club: Binden, Boeien en Behouden. Dat is ons credo om – van jong tot ervaren – alle muzikanten een mooie plek te bieden binnen de vereniging, waar iedereen op zijn eigen muzikale niveau beste uit zichzelf kan halen. Aan de vierde ‘B’ (Bart) de taak om iedereen daarin te stimuleren, een mooie muzikale lijn uit te zetten en met de leden mooie (thema)concerten en optredens te verzorgen.” De vereniging heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken en wenst Bart Partouns heel veel plezier en succes met zijn nieuwe aanstelling.

Als dirigent is hij momenteel verbonden aan Fanfare St. Willibrordus Stramproy, Fanfare Moed en Ijver Blitterswijck , Symfonie Orkest Ensuite TU/e, Harmonie Eendracht Maakt Macht Wessem en Philharmonie Sittard. Verder is hij gastdirigent bij verschillende orkesten in binnen- en buitenland en als docent hobo werkzaam bij Rick (Regionaal Instituut Cultuur-en Kunsteducatie) Weert en Harmonie Concordia Melick.