Een nieuw vaandel, een nieuwe Concordiastraat en de onvoorstelbare moed van twee burgemeesters

Juni 1979 nummer 70

Een nieuw vaandel, een nieuwe Concordiastraat en de onvoorstelbare moed van twee burgemeesters

U weet ’t allemaal, Concordia kreeg een nieuw mooi vaandel, Concordia kreeg ook een straat van de Raad der Gemeente Heythuysen; dat zijn allemaal heerlijke berichten. Maar de grote vraag is en blijft: komen er ook woningen aan die Concordiastraat. Hierboven staat “de onvoorstelbare moed van twee burgemeesters”. Wij weten nl. dat onze beide burgemeesters alles op alles hebben gezet om woningen in Leveroy te krijgen. Wij weten zelfs ook, dat dit de laatste tijd gebeurt met de moed der wanhoop. Want ergens in Maastricht is men er niet zo voor te vinden om de kleine kernen uit te breiden. Toch vinden onze beide burgemeesters dat Leveroy recht heeft op uitbreiding van het woningenbestand. En dat kan nu de Concordiastraat er komt met een kleine moeite; maar niet iedereen die daarover iets mag zeggen denkt er zo over ! Er is zelfs van hogerhand hier en daar meer tegenwerking dan medewerking, zo lijkt ons. Daarom spreken wij ook van “onvoorstelbare moed van twee burgemeesters”. Zowel de heer A. Kessels als de heer J. Hannen moeten vaak vechten tegen de bierkaai. Zij willen van Leveroy een fatsoenlijk dorp maken maar vinden dwarsliggers op hun weg, mensen die op verre afstand van Leveroy en vaak niet op de hoogte van de situatie gewoon botweg wetten en voorschriften toepassen, waardoor ze een dorp boycotten. We hopen dat onze burgemeesters de moed niet verliezen en dat ze overtuigd zijn dat heel Leveroy hen waardeert voor al die moeite. En daarom volhouden, anders blijft Leveroy nergens. Immers, in augustus moeten we al één leerkracht afstoten omdat er te weinig kinderen zijn. En om te zien hoe Leveroy leegloopt, lees onderstaand staatje, waarin staat hoeveel bruidspaartjes hier konden blijven wonen sinds 1973. Daarom moeten we samen met de burgemeesters doorzetten om vergunning voor woningen in en rond de straat van de eenheid, de Concordiastraat, te krijgen.