sal – kern met pit

AL Leveroy, proficiat met predicaat Kern met Pit!

Stichting Activiteiten Leveroy ontving op zaterdag 23 januari het predicaat Kern met Pit 2015. Een terechte waardering voor het initiatief Kwisutwaal. Burgemeester Evers en de wethouders Geraats Mackus waren ook op de jaarlijkse bijeenkomst van Kern met Pit aanwezig om de initiatiefnemers te feliciteren.

Kern met Pit wordt al sinds 1978 georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. Deze organisatie begeleidt bewoners bij de verbetering van hun buurt, wijk, dorp of streek. Het biedt actieve bewoners een steuntje in de rug om hun project binnen een jaar te realiseren.

Stichting Activiteiten Leveroy

Op zaterdag 23 januari vond in Grathem de Limburgse uitreiking plaats van een aantal predicaten en de trofee voor Kern met Pit 2015. Stichting Activiteiten Leveroy (SAL) kreeg het predicaat voor Kwisutwaal, een leefbaarheid bevorderend evenement voor jong en oud. Inwoners doen samen een quiz en gaan in groepjes het dorp in voor verschillende opdrachten. Een activiteit die al een paar jaar voor veel enthousiaste deelnemers zorgt.

Tjeu Kwaspen mocht voor dit initiatief dan ook het dik verdiende predicaat Kern met Pit 2015 in ontvangst nemen, samen met een geldbedrag van € 1.000,-. De initiatiefnemers zijn blij met deze waardering en met de grote belangstelling vanuit het gemeentebestuur. “Dat stimuleert alleen maar om door te gaan en de eerste initiatieven daartoe zijn al genomen”, aldus Tjeu Kwaspen van SAL.

V.l.n.r.: Initiatiefnemers Tjeu Kwaspen, Jan Weijers en Joop van Heel van SAL op het podium, samen met twee leden van een ander genomineerd project. Foto: Nederweert24

Limburgse winnaar

Het burgerinitiatief Het aanleggen van een schutterspad uit Venray heeft de provinciale trofee van Kern met Pit editie 2015 gewonnen. De initiatiefnemers van Zandakker Gilde St. Jan ontvingen de prijs uit handen van Gouverneur Bovens. Dit project gaat voor de provincie door naar de landelijke verkiezing.

Bij-Zaak genomineerd voor 2016

Volgend jaar dingt weer een project uit onze gemeente mee naar Kern met Pit. Voor 2016 is het initiatief Bij-Zaak van Lei Reemers genomineerd. Dit project richt zich op het creëren van een lint waarbij op verschillende locaties in het openbaar groen bijenbiotopen worden aangelegd met daarin kunstwerken die fungeren als bijenhotels. De kunstwerken worden ontworpen door lokale kunstenaars en grotendeels gemaakt bij openluchtmuseum Eynderhoof.

Meedoen!

Bent u ook zo’n actieve inwoner en gaat u aan de slag met een leefbaarheidsinitiatief? Laat u inspireren en neem eens een kijkje op de website www.kernmetpit.nl. Naar verwachting kunt u zich vanaf 1 september aanmelden voor de editie van 2017.