Vechten, vallen en Bart Cillekens

VIJFDE KLASSE D Leveroy en RKMSV gelijk
door Bas Stams
Bron: De limburger
De subtopper tussen Leveroy en RKMSV is gistermiddag geëindigd in een gelijkspel. Een hattrick van Davy Janssen (RKMSV) leek aanvankelijk voldoende voor de ploeg uit Meijel. Met ook zijn derde treffer van de middag, stak Bart Cillekens van Leveroy daar echter een stokje voor: 4-4.
Bij het gepromoveerde Leveroy staan twee trainers aan het roer.
Marcel Heijmans en Laurence Snijders.

Zij zijn samen verantwoordelijk voor het eerste elftal. Naar goed Zweeds voorbeeld. Ook bij het nationale elftal van Zweden stonden ooit twee coaches voor de groep. Op de vraag of Leveroy ook een Zlatan in huis heeft, werd aanvankelijk slechts lacherig gedaan. Zelfs Laurence Snijders had niet verwacht dat Bart Cillekens diezelfde middag drie keer zou gaan scoren.
Leveroy kende gisteren een droomstart.

De ploeg leek al snel op rozen te zitten. Na slechts acht minuten spelen hadden Joeri Dielissen en Bart Cillekens de thuisploeg al op 2-0 gezet. Geen vuiltje aan de lucht dus. Davy Janssen van RKMSV vond het echter al snel welletjes.

Met een puntgave hattrick boog hij hoogst persoonlijk de achterstand om in een 2-3 voorsprong. Zijn linkervoet knalde, stiftte en mikte met dodelijke efficiëntie. Het initiatief lag volledig bij RKMSV. De gasten leken profijt te hebben van de harde wind. Ook trainer Jan Peters van RKMSV droeg zijn steentje bij. „Combinaties maken, driehoekjes en vooral geen lange ballen.” Toch kwam Leveroy nog voor de pauze gelijk. Bart Cillekens frommelde de 3-3 in de touwen. Na de pauze leek RKMSV de zege toch te gaan grijpen. Veruit het meeste balbezit en ook de meeste kansen. Leveroy verscheen echter ook nog enkele malen voor het vijandige doel.

Een eigen doelpunt van Dave Kierkels (Leveroy) zette de stand op 3-4. Joep Ghielen verzuimde de beslissende treffer op het bord te zetten.
In de slotfase van de wedstrijd deden Marcel Heijmans en Laurence Snijders een meesterlijke zet. Luc van de Winkel werd een linie doorgeschoven. Van de Winkel hield RKMSV tegen en zorgde ook voor aanvullende impulsen.
Het leverde uiteindelijk met veel moeite nog de gelijkmaker op. Bart Cillekens, vooruit Zlatan Cillekens, bepaalde de eindstand op 4-4. Na negentig minuten bikkelen in de wind floot de zeer jonge scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Zeventien jaar oud en de jongste van het veld. Naast Bart Cillekens en Davy Janssen verdient ook de amper zeventienjarige scheidsrechter Gijs Stevens (Budel) een groot compliment.