Leveroy wint na spectaculaire inhaalrace

Matchwinnaar Luc van de Winkel van Leveroy wordt gefeliciteerd nadat hij 3-2 heeft gescoord. foto John Peters

VIJFDE KLASSE D RKAVC uit Asenray kan 0-2 voorsprong niet vasthouden
door Math Toonen
Bron: De limburger

Na een spectaculaire inhaalrace is de topper in de 5e klasse D tussen Leveroy en RKAVC gewonnen door de thuisclub: 3-2.
Op eigen veld werd tegen RKAVC een 0-2 achterstand omgebogen in een 3-2 overwinning. Matchwinnaar werd Luc van deWinkel die enkele minuten voor tijd de winnende treffer aantekende.
Beide verenigingen hadden vooraf niet verwacht dat ze op wedstrijddag vier voor de koppositie zouden strijden.
Trainer Marcel Heijmans van Leveroy: „We zijn vorig seizoen gepromoveerd met goed verzorgd voetbal en ook op dit niveau spelen we ons eigen spel. Natuurlijk zullen we wel een keer tegen de lamp lopen, maar ik ben ervan overtuigd dat we hiermee elke ploeg kunnen bestrijden.”
Zijn opponent Jurgen Geurts van RKAVC: „Wij hebben tot nu toe het maximaal aantal punten behaald op basis van een goede wedstrijdinstelling waarbij we onze tegenstanders telkens op felheid hebben afgetroefd”.
De wedstrijd daarentegen was, zeker in de eerste helft, geen afspiegeling van ploegen uit de top van de ranglijst. Het schouwspel bestond uit veel balverlies, onnauwkeurige passing en weinig doelrijpe kansen.
Toch ging RKAVC met een 0-2 voorsprong rusten. In de tiende minuut verzilverde Joost Berden een strafschop en vlak voor de rust verdubbelde Randy Vossen de score door een afvallende bal simpel binnen te tikken. Het jonge en technisch vaardige Leveroy kwam er duidelijk niet aan te pas tegen het fysiek sterkere RKAVC.
Na de rust hetzelfde spelbeeld tot aan een uur voetbal. Dave Kierkels schoot namens Leveroy een vrije trap schitterend buiten bereik van doelman Dennis van den Hurck in de kruising. Plots was er weer geloof aan de zijde van Leveroy. Combinaties gingen lopen en RKAVC moest achteruit. De gelijkmaker kwam dan ook een kwartier voor tijd. Bart Cillekens mocht op de rand van buitenspel doorgaan. Zijn voorzet werd door Joep Peeters op waarde geschat. Leveroy bleef aanzetten en dit leidde uiteindelijk tot de winnende treffer van Luc van deWinkel.
Leveroy trainer Marcel Heijmans was na afloop reëel in zijn commentaar.
„Natuurlijk ben ik tevreden met het resultaat, zeker na de 0-2 achterstand. De aansluitingstreffer viel net op tijd en dat was vandaag net dat duwtje in de rug dat we nodig hadden. Ik vond dit echter, wat het voetbal betreft, veruit onze minste wedstrijd tot nu toe.”
Trainer Jurgen Geurts van RKAVC daarentegen kon na afloop nog steeds niet geloven dat zijn ploeg het heft zo uit handen had gegeven. „Wij laten het in de tweede helft compleet afweten. Ik vind wel dat de scheidsrechter met een aantal cruciale beslissingen een behoorlijke stempel drukte op deze wedstrijd.”
Bij dit artikel is in de originele versie 1 foto gepubliceerd
met het volgende bijschrift: