Start nieuw Clubgebouw

Voetbal- en tennisclub en Jong Nederland verheugen zich op nieuwbouw

door Frank Clevers
Bron: Dagblad De Limburger

De schop is in de grond. De klus begint. Drie verenigingen uit Leveroy – de voetbalclub, de tennisclub en Jong Nederland – verheugen zich op een gloednieuw onderkomen.
Op het bouwterrein aan de Heerbaan gaf wethouder Martens van de gemeente Nederweert gisteren het startsein voor de bouw van een verenigingsgebouw voor voetbalclub SV Leveroy, Jong Nederland en de tennisvereniging. De bouwtijd wordt geschat op acht maanden. De drie verenigingen kunnen dus, ijs en weder dienende, waarschijnlijk nog dit jaar hun intrek nemen in het gebouw, dat ruim een miljoen euro kost en gebouwd wordt door Meulen Bouw. Meulen ontwikkelt en bouwt ook het nieuwe woongebied Leiverse Velden op de oude’ voetbalvelden in Leveroy. De voetbalclub krijgt de beschikking over een entree, een grote kantine, keuken, bestuurskamer, wc-blok en diverse binnen- en buitenbergingen. In de kelder komen vijf kleedruimtes voor de voetballers, een kleedruimte voor scheidsrechters en dames- en herentoiletten. Het deel van de tennisclub herbergt een overdekt terras, entree met toiletten, kantine, keuken, dames- en heren kleedruimtes en bergingsruimtes. Het middendeel van het complex is voor Jong Nederland. Dit bestaat uit een entree met toiletten en toegang tot een binnen- en een buitenberging, een speelzaal, een  keuken / knutselruimte en een stafkamer. De speelzaal van Jong Nederland grenst met een scheidingswand aan de kantine van de voetbalclub, die bij grotere gelegenheden kan worden  weggeschoven; er ontstaat dan één grote ruimte. De drie verenigingen zijn nauw betrokken bij het maken van de bouwtekeningen. Een werkgroep van de drie verenigingen heeft samen met architectbureau Archistudio Harold Laenen het bestek opgesteld met de daarbij behorende tekeningen.

Tags: , ,