Eremedaille in Leveroy

Eremedaille in Leveroy

LEVEROY – De 70-jarige Bèr Frenken uit Leveroy heeft uit handen van Nederweerts burgemeester A. Jacobs de koninklijke eremedaille in zilver ontvangen.

Frennken is 50 jaar onafgebroken organist van de St. Barbaraparochie in zijn dorp en als zodanig ook 50 jaar lid van kerkelijk zangkoor Canticum Novum.

Tien jaar geleden ontving decorandus reeds de kerkelijke onderscheiding Pro Ecclesia. Pasen 1941 kwam Frenken ’in dienst’ van de parochie; zijn jaarloon bestond toen uit een vulpen.

Frenken werkte daarnaast op zijn landbouwbedrijf je en bij Nebi Beton in Weert. Bij dat laatste bedrijf werkte hij voornamelijk ’s nachts, zodat hij ’s morgens op tijd terug was voor de eerste mis. Na de verzorging van zijn pluimvee stond hij regelmatig klaar voor rouw- en trouwdiensten en andere vieringen in de kerk. Sedert 1953 is Frenken koster van de St. Barbarakerk en hoewel hij in 1986 officieel met pensioen ging blijft hij op puur vrijwillige basis de functie van koster-organist uitoefenen. En wel dagelijks.

Decorandus is verder jarenlang lid geweest van Fanfare Concordia, waar hij zich vooral inzette voor de opleiding van jonge muzikanten.

Tags: