Laatste drumband concours Promotie voor Concordia uit Leveroy

0 Comment


Van onze verslaggever .  Foto: PETER WIJNANDS
* Grote vreugde bij Concordia uit Leveroy.

VEULEN-VENRAY — De drumband van fanfare Concordia uit Leveroy heeft gisteren in Veulen-Venray op het derde en laatste drumband concours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen een fraaie eerste prijs met promotie in de wacht gesleept.

De muzikanten van instructeur Hans Verlaek en tamboer-maitre John Heijmans werden voor hun optreden in de derde divisie sectie A-a beloond met 303 punten. Daarmee kwam Concordia slechts drie punten tekort voor het predikaat lof der jury. Deze score was echter ruim voldoende voor een eerste prijs met promotie naar de tweede divisie.

De drumband van schutterij St. Rochus uit Stevensweert behaalde in de eerste divisie sectie A-a met 297,5 punten een dikke eerste prijs. Het concours, waaraan 18 korpsen deelnamen, werd gewonnen door de drumband van fanfare St. Gertrudis uit St. Geertruid. Het korps kreeg voor het optreden in de eredivisie sectie A-b 321 punten en legde daarmee beslag op de beker van de gemeente Venray.

De uitslagen:

Derde divisie: sectie A-a; St. Lambertus, Helden, 262,5 pt, 2 prijs; Maarten Schenck, Afferden, 298 pt, 1e prijs met promotie; Stella Duce Band, Venlo, 252,5 pt, 2e prijs; Concordia, Leveroy, 303 pt, 1e prijs met promotie; sectie A-b; St. Lambertus, Broeksittard, 313,5 pt, 1e prijs met promotie en lof; St. Catharina, Leunen, 298 pt, 1e prijs met promotie; Euterpe, Venray, 298,5 pt, 1e prijs met promotie. Tweede divisie: sectie A-a; Concordia, Wanssum 273,5 pt, 1e prijs; sectie A-b; St. Walburga, A’mby-Maastricht, 315,5 pt, 1e prijs met promotie en lof; St. Cecilia, Helden, 293 pt, 1e prijs met promotie; Wilhelmina, Horst, 278 pt, 1e prijs.. Eerste divisie: sectie A-a; St. Rochus,. Stevensweert, 297,5 pt, 1e prijs; Ons Genoegen, Oirlo, 307,5 pt, 1e prijs met promotie; St. Barbara, Sittard, 309 pt, 1e prijs met promotie.

Eredivisie: sectie A-a; Somerens Lust, Someren, 297 pt, 1e prijs; sectie A-b; St. Oda, Merselo, 298 pt, 1e prijs; St. Getrudis, St. Geertruid, 321 pt, 1e prijs; Juliana, Munstergeleen, 319 pt, 1e prijs.

Tags: