Drumband Limburgs kampioen

* Tambour maitre John Heymans van drumband St-Barbara deelt in het Weerter ziekenhuis alsnog in de feestvreugde na de prima prestatie van het tamboer-korps afgelopen zondag.

Van onze verslaggever WEERT – John Heymans, tambour maitre van de drumband van schutterij St.-Barbara uit Leveroy, is gisteren in het Sint Jans Gasthuis in Weert door zijn collega-muzikanten uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Die hulde wilde St.-Barbara hem niet onthouden, want de 26-jarige tambour maitre kon er afgelopen zondag niet,bij zijn toen de drumband tijdens de kampioenswedstrijd van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen met lof der jury winnaar werd in de eredivisie sectie A-b. Zeven weken lang had John keihard geoefend om op de kampioenswedstrijd goed voor de dag te komen met een nieuw werk. Zaterdagmiddag viel die droom in duigen, toen hij tijdens het zagen van een partijtje hout een splinter in zijn oog kreeg. Die blessure bleek zo ernstig, dat John opgenomen moest worden in het het ziekenhuis en de feestvreugde na de succes vol verlopen wedstrijd moest missen.

Dat vonden ze bij St.-Barbara zo sneu, dat de muzikanten besloten de pechvogel op gepaste wijze te fêteren. De rozen die het damescomité van de drumband na het bekend worden van de uitslag had uitgedeeld, werden verzameld tot een grote bos en overhandigd aan de uitgeschakelde tambour maitre. Deze werd tijdens de wedstrijd overigens met glans vervangen door André Bongers uit Ospel.