voetbalsters van Leveroy winnen de bekerfinale

WEERT – De voetbalsters van Leveroy hebben gisteravond voor 400 toeschouwers in Weert beslag gelegd op de beker. In de bekerfinale op het neutrale terrein van sportpark Boshoven won Leveroy met 2-0 van RKHVC uit Hunsel.

Leveroy was de hele wedstrijd sterker en won de duels duidelijk. In de eerste helft was een bij vlagen subliem combinerend Leveroy te zien. In de 26e minuut kwam de bal uit een hoekschop van Monique Janssen voor de voeten van Riny Goertz, die op haar beurt de bal intikte: 1-0.

Verdiend

Vlak voor rust gaf Riny Goertz een prachtige diepte-pass door de Hunselse verdediging. Ans Dings nam de bal mee en met een fraai afstandsschot bezorgde zij Leveroy een verdiende voorsprong van 2-0.

Na rust moest RKHVC het spel gaan maken, maar kon het spel niet naar zich toetrekken. De Leveroy-dames controleerden de wedstrijd en creëerden nog enkele goede kansen, die echter gemist werden.

Terecht

Met deze overwinning heeft Leveroy aangetoond de terechte vertegenwoordiger in de interregionale klasse te zijn.

Op 10 juni zal Leveroy Limburg vertegenwoordigen in Rijsoord (bij Ridderkerk) op het Nederlands kampioenschap voor bekerwinnaars.