GESLAAGDE LEIVERSE BONTE-AVOND

GESLAAGDE LEIVERSE BONTE-AVOND

Met de carnavalsoptocht in Maaseik en de bonte-avond in Leveroy is het carnavalsseizoen 1989 definitief ten einde. Maaseik ligt echter ver weg dus daar hoeven we het niet over te hebben. Leveroy echter dichtbij en ons na aan het hart. Daarom dus……………..

De aktiviteitencommissie van Fanfare Concordia is er weer in geslaagd een bonte-avond van en voor heiverse mensen te organiseren, die er wezen mocht. Meer dan honderd medewerkers hebben aan ongeveer 700 bewoners een avond vol amusement gepresenteerd. Er zullen dus in Leveroy weinig mensen zijn geweest die niets met dit evenement van doen hebben gehad. En terwijl op de openingsavond het Heitser college van B en W schitterde door afwezigheid, was het Nederweerter college voltallig aanwezig om te genieten van de show.

Een bont programma, afgewisseld door muziek van de blaaskapel o.l.v. Thieu Clauwers en prima begeleid door de second han(d)s band o.l.v. Hans Peeters werd, op een enkele technische onvolkomenheid na, de bezoekers voorgeschoteld, ging het voor de pauze aanvankelijk wat moeizaam, gaandeweg sloeg het vuur in de pan en kwam er vaart in.

Hein Verlaek had weer een mooie bananasplit-show in elkaar gedraaid, terwijl zowel het dames- als herenkoor met hun optreden prima voor de dag kwamen. Dat er in Leveroy veel naar de jeugdprogramma’s op tv werd gekeken, bewezen de fabeltjeskrant met Greet de koe in een glansrol en waar het enge donkere bos duidelijk niet aan Nederweertse kant lag en de leuke grote mijnheer cactus show met goede presentatoren en kanjers van gasten. Misschien minder carnavalesk dan andere jaren was het optreden van de toneelclub, maar dat mag wel met half-vasten. Zoals te doen gebruikelijk brachten de Chaplins enkele leuke liedjes, alhoewel ook deze minder carnavalesk waren dan vorig jaar.

De presentatie was bij Jacq Verlaek In goede handen; en kwam de gemeentelijke herindeling al eens ter sprake, duidelijk werd benadrukt dat de eenheid van Leveroy op de eerste plaats moet staan. Al mei al een zeer geslaagde avond.

Thieu Kwaapen hebben we node gemist; wellicht dat wethouder Stals er daarom zo genadig van af is gekomen. Beterschap Thieu.

P.E.