Pierre Janssen edele-eedbroeder

* De nieuwe leden van de zogenaamde Edele Eed-Broederschap in de St. Augustinuskapel in Bree.

Nieuwe eedbroeders in Bree geïnstalleerd

Van onze verslaggever BREE – In de St. Augustinuskapel in de Belgische stadje Bree heeft de zichzelf “Edele Eed-Broeder-schap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de H. Sebastianus” noemende vereniging van vooraanstaande figuren uit de schutterswereld, negen nieuwelingen in haar gelederen opgenomen en zes bevorderd tot officier.

De broederschap werd in 1980 opgericht binnen de Oudlimburgse Schuttersfederatie. Ze stelt zich ten doel de drie grote schuttersdeugden na te leven. Het werkterrein van de broederschap omvat zowel Nederlands- als Belgisch-Limburg. Zondag werd voor het eerst ook een Duitser in het gezelschap opgenomen: pastoor Walter Bücher uit Sankt Sebastian. Met de installatie van de negen nieuwelingen telt de broederschap nu 115 leden. De overige nieuwe broeders zijn: H. Janssen en H. van der Ven uit Stramproy, J. Leenen uit Ool-Herten, H. Stans uit Grevenbicht, P. Janssen uit Heythuysen, T. Schulpen uit Dieteren, J. Lammeretz uit Heerlen en J. Verhoeven uit Voeren-daal.

Drie Nederlandse broeders werden tijdens de bijeenkomst in Bree bevorderd tot officier van de Edele Eed-Broederschap. Het gaat om Frans Akkermans van St. Mauritius uit Strucht, Wiel Franzen van St. Hubertus uit Ubachs-berg en Fried Schrijvers van St. Sebastianus uit Eys. De drie andere nieuwe officieren komen uit Belgisch Limburg.