Politieke Schrijft brief: scholingscursus Herindeling

Herindeling

De laatste weken kun je geen ‘Limburger’ meer openslaan, of er staat wel een stuk in geschreven van de gemeente Heythuysen of Baexem over de herindeling, en met name over Leveroy, dat toch zo nodig ingedeeld moet worden bij Heythuysen. Wij vragen ons af waarom? Tot er sprake was van herindeling hebben B & W en raadsleden van Heythuysen zich nooit iets aangetrokken van Leveroy. Wegen, woningbouw, sport of de subsidies die de verenigingen ontvingen, het was allemaal gewoon een lachertje.

Moet Leveroy nu de kas van Heythuysen gaan spekken? Bovendien is het B & W en de raadsleden van Heythuysen ook bekend dat, toen de herindeling vanuit de provincie ter sprake kwam, er in Leveroy een enquête gehouden is. Daarbij kwam 80% van de formulieren ingevuld terug en daarvan was 97% vóór indeling bij Nederweert. B & W en raadsleden van Heythuysen moeten ook goed weten dat
er in Leveroy zo’n kleine 1000 Romaria’s wonen, want dan kunnen ze zelf uittellen hoe hoog het transferbedrag voor Leveroy is. Wij hopen dat B & W en de raad van Heythuysen tot rust komen en Leveroy met rust laten.

T. Verlaek-Stappers, namens de leden van de politieke scholingscursus Leveroy.

=======

PN: Attentie: “Romaria” is een voetballer die juist in deze tijd voor een enorm bedrag door PSV-Eindhoven werd gekocht

Tags: