‘Rode kaarten’ Leveroy-RKAVC ongedaan gemaakt

ROERMOND – Jac Brentjens en Ronald Driessen ontlopen een straf. Beide voetballers waren vorige week zondag tijdens de competitiewedstrijd Leveroy-RKAVC (vierde klasse F) door scheidsrechter Ben van Well uit Stramproy uit het veld gestuurd, maar de ‘rode kaarten’ zijn door de KNVB ongedaan gemaakt.

De ‘zaak’ van de 17-jarige Ronald Driessen van RKAVC, die wegens twee officiële waarschuwingen (natrappen en aanmerkingen op de leiding) uit het veld werd gestuurd, is geheel geseponeerd.

Jac Brentjens van Leveroy werd eveneens wegens twee officiële waarschuwingen uit het veld gezonden. Eén waarschuwing (tijdrekken) is ongedaan gemaakt. De andere (aanmerkingen op de leiding) blijft gehandhaafd.

A. van Nimwegen van de KNVB in Zeist laat weten dat deze beslissingen zijn genomen naar aanleiding van de rapporten die door de clubs, een rapporteur en de scheidsrechter zijn ingestuurd.

Arbiter Van Well gaf in zijn rapport ruiterlijk toe in het geval-Driessen diens tweede, waarschuwing wat te snel te hebben gegeven. „De andere drie waarschuwingen zijn in mijn ogen terecht gegeven”, meent de scheidsrechter ook achteraf. Twee ervan werden desondanks ongedaan gemaakt.