Pingpongen over de herindeling

0 Comment

Pastoor Jan Nijhof van Leveroy verblijdt zijn zielen wekelijks met ’De injektie van de week’, een stukje geestelijk leesvoer in twee in Leveroy verschijnende weekbladen. Soms leuk, dan weer minder aardig, en zo nu en dan met een kritische kanttekening. In de laatste injektie vergelijkt Nijhof het herindelings-touwtrekken tussen Heythuysen en Nederweert over Leveroy met een partijtje pingpongen.

Even citeren: „Het versleten stramme pingpongballetje dat Leveroy heet, ligt nu weer in Nederweert. Hoelang nog? Zal de grootmeester uit Maastricht, de Vriesekoop van de provincie, binnenkort nog eens komen voor een meedogenloze mepper, zodat balletje Leveroy weer richting Heythuysen gaat? Is
dat nu het beleid van bondscoach Kremers? Of is het ellebogenwerk van deputés, die mij werkelijk doen denken aan debutanten. Een klein clubje wordt er de dupe van.”

Nijhof draagt ook een oplossing aan: „Stuur de spelers weg uit de arena, rol het netje op en begin met een nieuwe herindeling.” Aan wie nu de opslag?

Tags: ,