Tumult omtrent rode kaarten in duel Leveroy-RKAVC

Leveroy-RKAVC 3-1 Doelpunten: 30e minuut Bart Houben 1-0, 45e John Drlessen 1-1, 75e Bart Houben 2-1, 85e Jos van de Moosdijk 3-1. Scheidsrechter: Ben van Well (Stramproy). Toeschouwers: 125. Bijzonderheden: Jacques Brentjens (Leveroy) en Ronald Driessen (RKAVC) werden beiden na twee boekingen van het veld gestuurd. Brentjens kreeg waarschuwingen wegens commentaar op de leiding en tijdrekken. Driessen wegens poging tot natrappen en commentaar op de leiding. John Driessen (RKAVC) kreeg een boeking wegens ruw spel.

LEVEROY – Na het duel tussen Leveroy ©n RKAVC (3-1) moest scheidsrechter Van Well uit Stramproy het ontgelden bij beide teams

Betrokkenen warenwoedend over de ‘rode kaarten’ voor Brentjens (Leveroy) en Ronald Driessen (RKAVC), die het sportieve duel totaal ontsierden.

Leveroy-secretaris Verlaak: ‘Nadat Brentjens eerst een boeking kreeg vanwege commentaar op de leiding, werd hij na de rust het veld gestuurd omdat hij te lang treuzelde bij een vrije trap. Als je zo handelt dan voel je als scheidsrechter de wedstrijd toch niet goed aan. Als klap op de vuurpijl verwiderde Van Well ook de 17- jarige Ronald Driesen va RKAVC omdat hij aanmerkingen op de leiding had. Een lachertje”; kenmerkte Verlaak deze beslissing.

De wedstrijd in Leveroy vond overigens plaats onder het ‘bespiedende* oog van KNVB-rapporteur Lambert Peeters uit Weert. Volgens de betrokkenen van Leveroy heeft hij hen geadviseerd een mondelinge behandeling bij de KNVB aan te vragen Peeters was zelf voor commentaar onbereikbaar. Scheidsrechter Van Well liet weten ‘gewoon de reglementen gehanteerd te hebben’.

Rommelig

Arbiter Van Well kon door zijn dubieuze hoofdrol niet verhinderen dat lijstaanvoerder in 4F, Leveroy, op alle fronten de betere was van hekkesluiter RKAVC. Op de overwinning van Leveroy viel dan ook niets af te dingen.

Toch kreeg de zege pas gestalte in het laatste kwartier van het duel. Tot de 75e minuut wist de ploeg uit Asenray de stand op 1-1 te houden, waarna Bart Houben en Jos van de Moosdijk Leveroy aan de verdiende twee punten hielpen.

en Jos van de S veroy aan de vJ^?°sdi;
Rommelig

Arbiter Van Well kon zijni dubieuze hoofdrol verhinderen dat Wat voerder in 4F A1Jst alle fronten deteï van hekkesluiter Rk, Op de overwinning

sreidano°k^

van het duel ■fvSt5kwa