geluidshinder door tennisclub

LEVEROY – Dat het meppen van tennisballen en gejuich na een geslagen ace na 22 uur te veel geluidhinder veroorzaakt is slechts een argument van ondergeschikt belang.

Het is vooral omdat de tennisclub Leveroy te weinig leden zou hebben, dat de gemeente Nederweert niet financieel wil bij springen bij de aanleg van verlichting.

De strijdlustige tennisclub is het daar niet mee eens en meldt zich daarom twee dagen voor Kerstmis – toch ook het feest van licht – bij de Raad van State om deze weigering aan te vechten. TC Leveroy vindt dat de gemeente met twee maten meet en vreest dat ‘geen licht’ het begin van het einde voor de club betekent.

Waar gaat het om? Aanleg van verlichting voor twee tennisbanen kost ƒ 22.000. De tennissers rekenden er bij’ het maken van plannen stellig op dat de gemeente de helft van deze kosten voor haar rekening zou nemen. Ondanks protesten van de tennissers ging die vlieger niet op. De gemeente bleef erbij dat er voor de plusminus 90 leden voldoende tijd zou zijn om overdag en in de vroege avonduren te tennissen.

Bovendien, zo redeneert de gemeente, speelt de club geen officiële KNLTB-competitie, die op gezette uren beslag zou leggen op de banen.

Conclusie: er is bij daglicht voldoende gelegenheid voor de tennissers om met het racket aan hun trekken te komen.

TC Leveroy-voorzitter H. Salemans heeft een ander verhaal. Volgens hem meet de gemeente met andere maten, en daarbij verwijst hij naar steun die tennisclubs in Ospel en Nederweert in het verleden hebben ontvangen. Verder stijgt het ledenaantal tot boven de honderd tennissers. Dat tij i zou wel eens pijnlijk kunnen keren als de Leveroyse banen geen licht krijgen. Vooral ook omdat ^andere tennisclubs juist léden werven met als lokkertje dat ‘ ook na 22 uur nog een bal-] letje geslagen kan worden.