GREGORIAANS IN LEVEROY

GREGORIAANS IN LEVEROY
Op eérste Paasdag ’s morgens om 10 uur ‘zal het mannenkoor ’Canticum Novum’ in de St. Barbarakerk te Leveroy een volledige gregoriaanse heilige mis uitvoeren. Ook de voorganger wordt geheel in de dienst betrokken. Vandaar dat de gezangen zullen worden gebracht vanaf het priesterkoor, zoals dat voorheen overal gebruikelijk was. ’Canticum Novum’, ook in 1985 uitgenodigd voor de opluistering van de Pausmis op het vliegveld Beek, heeft zich verder laten inspireren door de onlangs overleden Jef Lennards en door de huidige kenner van het gregoriaans Sylvère van Lieshout uit Helmond. Het koor dat onder leiding staat van Hans Peeters zal de wisselende en vaste gezangen uitvoeren van de eerste Paasdag.

Voor iedere liefhebber van deze religieuze muziek zal dit een unieke belevenis zijn.