Zesde wimpel voor Leveroy

PN: 27 Januari 1985: Vandaag haalt fanfare Concordia de 6e wimpel sinds 1966, tijdens het concours te Doetinchem. We hebben de klokken volop laten luiden om 16.00 uur ’s middags nadat we telefonisch op de hoogte waren gebracht vanuit Doetinchem. Concordia is tot nu toe steeds erin geslaagd de wimpel te halen als de vereniging meedeed aan een concours. De “wimpel-halen” betekent landskampioen. Nu dus voor de tweede keer in de afdeling “uitmuntendheid”. De promotie naar de Ere-afdeling is reeds geschied op 21 okt. 1984. Maar Concordia mocht nog meedoen aan de landskampioenschappen in de afd. uitmuntendheid omdat ze vanuit die afdeling promoveerde 3 maanden geleden.

—————

Fanfare Concordia

Zesde wimpel voor Leveroy

Hoofdbestuurslid M. Rasenberg van de Nederlandse Bond van Muziekgezelschappen uit Steenbergen heeft zaterdagavond de blauwe kampioenswimpel bevestigd aan het vaandel van fanfare Concordia in Leveroy. Dat gebeurde tijdens een stijlvolle receptie in zaal Leverona, waar velen het bestuur, dirigent Th. Schreurs en de leden van het feestvierende korps kwamen feliciteren met de nationale kampioenstitel, in januari behaald te Doetinchem in de afdeling uitmuntendheid. Het was voor de fanfare al de tweede wimpel in deze afdeling. De eerste blies het korps in 1982 te Poeldijk bij elkaar. Pastoor J. Nijhof sprak over ’een wonder’, „want wat zich herhaalt, is een wonder”. Namens de drie gemeenten, waarvan Leveroy deel uitmaakt, bood burgemeester J. Hannen van Heythuysen gelukwensen aan. Mannenkoor Canticum Novum en de drumband van schutterij St. Barbara brachten een serenade.

Overigens is fanfare Concordia nu in het bezit van zes kampioenswimpels.

Receptie fanfare

Leveroy

(Van onze verslaggever) LEVEROY – Fanfare Concordia in Leveroy, landskampioen in de afdeling uitmuntendheid, recipieert zaterdag 2 maart in zaal Leverona vanaf 20 uur.

De fanfare behaalde de wimpel tijdens de op 26 januari gehouden nationale wedstrijden in Doetinchem. Tijdens de receptie wordt ook de wimpel uitegereikt.