zilveren jubileum SV Leveroy

(Van onze sportredaktie) LEVEROY – Op sobere wijze gaat de voetbalclub Leveroy het komende weekeinde haar zilveren bestaansfeest vieren. Een receptie, huldiging van een achttal jubilarissen, een feestavond en frühschoppen staan op het programma.

Jo Moonen de huidige voorzitter en vanaf het eerste uur lid herinnert het zich nog goed. ”Bij ons in het dorp waren vooral de toenmalige politieman J. Kandelaars, samen met Kusters en Theunissen de grote promotors. Zelf speelden zij bij Heythuysen, maar om de jeugd ook in eigen dorp wat te bieden is toen op een zondagmorgen na de hoogmis de voetbalclub opgericht Ik weet het nog goed, er waren toen direct zo’n 25 jongens die zich opgaven. Eerste voorzitter werd J. Kandelaars die later is opgevolgd door de huidige ere-voorzitter Jo Corsten”.

Kampioen
Reeds het tweede seizoen in 1958/1959 werd in de derde klasse van de afdeling
de titel behaald. Twee jaar later op het einde van het seizoen 1960/1961 was het opnieuw feest Nu werd de 1e klasse bereikt. Een geweldige prestatie van de kleine gemeenschap. Enkele coryfeeën uit de beginperiode waren zeker Piet Theunissen, Piet Cillekens, Jac van Bommel en medeoprichter J. Kandelaar die zeker in de eerste jaren een stimulerende kracht was achter de club.

Meer dan 20 jaar speelt Leveroy intussen al in de hoogste klasse van de afdeling Limburg. De 2 elftallen uit de beginjaren zijn uitgegroeid tot vier senioren, vier jeugd- , één veteranen en twee dames en een meisjeselftal. Een bewijs dat de aanpak de enige juiste is geweest. Ook de accommodatie, aanvankelijk een stuk weiland van Harry Mestrom werd aangepast Begin van de zeventiger jaren werd het complex “Henseveld” in gebruik genomen. Drie speelvelden zijn hier beschikbaar voor de club die vooral bij de dames de laatste jaren enorme successen kent

Feestprogramma

Vrijdag 4 juni feestavond voor leden en genodigden. Zaterdag 5 juni van 19.30-21.00 uur receptie met aansluitend huldiging jubilarissen en feestavond. Zondag 6 juni om 10 uur plechtige Eucharistieviering in parochiekerk. Aansluitend frühschoppen in zaal Wetemans waar ook de overige festiviteiten plaatsvinden.