Korte berichten juni 1981

LEVEROY — Fanfare Concordia — Fanfare Concordia behaalde tijdens het gemeente-festival van Nederweert en bij het Midden-Limburgse Streek-toernooi telkens het predikaat „zeer goed”. De meisjes van de damesdrumband wisten beslag te leggen op een eerste prijs tijdens het drumband-festival te Nederweert. Goede uitgangspunten voor het komende Wereldmuziekconcours waar de Leveroyse fanfare aan zal deelnemen. ,

LEVEROY – Muzikale rondwandeling — Zondag 21 juni direct na de opluistering van de sacramentsprocessie zullen de muzikanten van fanfare Concordia de jaarlijkse muzikale rondwandeling maken door Leveroy. Tijdens deze rondgang zullen de bestuursleden van de fanfare huis aan huis een geldinzameling houden voor Concordia. Deze traditionele actie van de fanfare is dit jaar met oog op de aanschaf van diverse nieuwe instrumenten en de deelname aan het Wereldmuziekconcours te Kerkrade meer dan bijzonder nodig.

LEVEROY – Proccesie – Zondag 21 juni zal na de Hoogmis de jaarlijkse sacramentsprocessie worden gehouden, zoals elk jaar met de medewerking van fanfare Concordia en schutterij Sint Barbara. Zaterdag 20 juni wordt de avonddienst in de Sint Barbarakerk verzorgd en opgeluisterd door de groep „Ultimo” uit Nederweert-Eind. De dienst begint om 19 uur. Zaterdagavond 27 juni a.s., eveneens om 19 uur, zal de avondmis worden opgeluisterd door het Vocaal Ensemble Leudal o.l.v. de heer Alofs uit Roggel.

LEVEROY—Musical -Vrijdag 19 juni is er om 19.30 uur in zaal Leverona een Kreato-avond, waarbij de kinderen van Leveroy hun kennis en kunnen op muzikaal gebied voor het voetlicht brengen. De , jaarlijkse terugkerende .
I Kreato-avond zal dit jaar weer worden afgesloten met een musical „De allerlaatste nieuwsshow”. De musical wordt gepresenteerd door de kinderen van de hoogste klassen van de lagere school o.l.v. de heer M. Kwaspen.

LEVEROY – Kermishoogmis -Op zondag a.s. 12 juli, kermiszondag, is er om 10 uur in de Sint Barbarakerk te Leveroy een romantische hoogmis, gecomponeerd door Theo Reynaerts. Twee koren zullen deze heilige Mis ”Ad honorem Sancti Nicolai” uitvoeren t.w. Melodia uit Roggel en het Sint Servaaskoor uit Nunhem. Het geheel staat onder leiding van de heer Harry Alofs uit Roggel. De componist Theo Reynaerts zal zelf de orgelpartij voor zijn rekening nemen.