Dames-voetbal-toernooi Leveroy

LEVEROY—Zondag a.s. organiseert de SV Leveroy op het Henseveld een internationaal damesvoetbaltoernooi. Damesvoetbal in Nederland en ook in Limburg is een nog nieuwe en groeiende tak binnen de KNVB. Vooral in Mid-den-Limburg gaan steeds meer verenigingen een dames-af deling in hun vereniging opnemen.

In Leveroy startte men vijf jaar geleden met één damesteam bestaande uit 15 speelsters. Het eerste seizoen werd Leveroy meteen kampioen en promoveerde derhalve naar de eerste klasse waar men nu al vier jaar in de top meespeelt. Nu, vijf jaar later, is de damesafdeling uitgegroeid tot twee dames elftallen en een meisjes team. Ter gelegenheid van dit 5-jarig bestaan wordt het toernooi gehouden. Er wordt gespeeld in drie poules. In poule A en B spelen eerste
klasse teams, hoofdklassers en buitenlandse teams. In poule C spelen tweede klasse teams.

In poule A en B spelen de volgende teams: Ehlen (België), Stadbroek, Hilden-Nord (DuitsL), Venray, Best-Vooruit, RKSNE, Gohr (DuitsL), Düsseldorf (Duitsl.) en Leveroy 1. In poule C spelen Veritas, Egchel, Baarlo en Leveroy 2. Het toernooi begint om 11 uur.