Wijers, Joseph

JOSEPH WIJERS

echtgenoot van
Anna Wilhelmina Arets

Geboren te Heythuysen 14 juli 1891. Overleden in het Sint Jansziekenhuis te Weert 27 oktober 1969, gesterkt door de Sacramenten der zieken. Hij werd begraven op het kerkhof van Sint Barbara te Leveroy donderdag 30 oktober.
De dierbare overledene heeft temidden van ons geleefd als een blije mens. Hij had een optimistische kijk op het leven en op de mensen.

Zijn huwelijk was gelukkig en gezegend. Hij was het middelpunt van zijn gezin. Hij hield van allen en allen hielden van hem Zijn levenswerk als landbouwer was zijn vreugde. Zijn huis stond voor iedereen open. In de oorlog was het een veilig toevluchtsoord voor mensen in nood en gevaar. Rijk en arm voelden zich bij hem thuis Wie zijn vriendschap won, was zijn vriend voor altijd.

Pat bleek duidelijk, toen hij enige maanden voor zijn dood, temidden van zijn familie en talrijke vrienden, zijn gouden bruiloft vierde. Het was een groot familie- en vriendenfeest in goede oude stijl. Het moest voor hem de schoonste dag van zijn leven zijn.

Geloof en leven waren bij hem tot een harmonie uitgegroeid. Daarom wilde hij volop en onbekrompen feestvieren toen er reden voor was. Daarom kon hij zich rustig neerleggen toen kort na het feest zijn gezondheid snel achteruit ging en hem na enige tijd hulpeloos op het ziekbed bracht. Hij klaagde niet en bleef vol goede moed.

Het einde kwam spoedig. Hij was er toe bereid. Het was de „schone voleinding” van een rijk en mooi christenleven.

Moge de eeuwige vreugde nu zijn deel zijn.
De familie Wijers-Arets dankt U hartelijk voor uw medeleven, in deze dagen ondervonden, en voor het met ons samen vieren van de Eucharistie bij de begrafenis van onze dierbare echtgenoot, vader en grootvader.
Leveroy, oktober 1969.

Tags: