Pater W. Krijnen in Leveroy 25 jaar priester

MAAS- EN ROERBODE

Zaterdag 21 juli 1962
Pater W. Krijnen in Leveroy 25 jaar priester

Zondag 22 juli zal pater W. Krijnen, kapelaan te Leveroy, zijn zilveren priesterfeest gedenken.

Om plm. 9.45 uur zal de jubilaris met zijn naaste familieleden aan de kapelanie worden afgehaald, door een stoet, welke hem ter kerke zal leiden en waaraan deel zullen nemen o.a. de heren geestelijken, kerkbestuur, bruidjes en alle verenigingen. Om tien uur zal de jubilaris in de parochiekerk een plechtige H. Mis met assistentie opdragen. Tijdens deze H. Mis zal pater overste van de paters van de H. Geest een feestpredikatie uitspreken.

Na de H. Mis zal dezelfde stoet vanaf de kerk naar de St. Barbarazaal trekken, alwaar de huldiging en receptie zal plaats vinden.

Pater W. Krijnen werd geboren te Oosterbeek. Na het volbrengen van zijn studies bij de paters van de H. Geest, werd hij op 18 juli 1937 door wijlen mgr Diepen .van ’s Hertogenbosch tot priester gewijd

In 1938 volgde zijn benoeming tot missionaris in Tanganyka, Afrika. In 1946 na een verblijf van 8 jaren in de missie, keerde pater Krijnen in zijn vaderland terug. Achtereenvolgens volgde zijn benoeming tot kapelaan te Spekholzerheïde van 1946 tot 1950, kapelaan te Hegelsom van 1950 tot 1952, kapelaan te Ottersum van 1952 tot 1953. In 1953 volgde opnieuw zijn benoeming als missionaris in de Kongo. Kongola werd zijn standplaats, alwaar in januari van dit jaar de moord plaats vond op 20 missionarissen door muiters van het Kongolese leger.

In 1959 keerde pater Krijnen opnieuw naar zijn vaderland terug, waarna op 30 augustus 1959 zijn benoeming volgde tot kapelaan te Leveroy.

Wij twijfelen er geen ogenblik aan of a.s. zondag zal geheel Leveroy dankbaar met hun geliefde kapelaan dit blijde feest op waardige wijze vieren. Het feestcomité is reeds lang bezig om deze dag voor hun kapelaan tot een onvergeterelijke dag te maken

Tags: