Huib Zegveld maakt na twee jaar rentree bij SV Leveroy

Huib Zegveld (met snor) als trainer bij TSC’04 in Tegelen.
bron: De limburger
Foto:  Lé Giessen

Huib Zegveld maakt na twee jaar rentree bij SV Leveroy: ‘De meiden spelen echt op een goed niveau en vechten hard’

Huib Zegveld is vanaf komende zomer de nieuwe trainer van de vrouwen van SV Leveroy. De uit Nederweert-Eind afkomstige oefenmeester stond in zijn woonplaats aan de wieg van het vrouwenvoetbal.

Als Huib Zegveld aan het woord is, praat hij louter positief over de voetbalclubs waar hij gewerkt heeft. Bij TSC’04 in Tegelen was hij assistent- en even interim-trainer, terwijl hij bij Eindse Boys één van de oprichters van het vrouwenvoetbal was. Daar was hij seizoenen lang trainer. „Daar ben ik ook echt trots op. Op een gegeven moment was het goed geweest. De band met de speelsters werd te hecht. Soms is dat ook niet goed.” Bij Eindse Boys werd hij op handen gedragen. Zijn laatste wedstrijd als coach weet hij nog goed. „Toen ik het sportpark opkwam, hing er een groot spandoek met de tekst ‘Huib moet blijven’. Dat doet echt wel wat met je. Ik heb toch even een traantje moeten laten.”

Rentree

Nadat Zegveld vanwege privéomstandigheden even een paar jaar pas op de plaats moest maken, maakt hij komende zomer zijn rentree op de voetbalvelden. Bij SV Leveroy neemt hij de taken over van Wim Zwambag, die na ruim een decennium afscheid neemt als hoofdtrainer. „Ik neem echt mijn petje af voor Wim”, begint Zegveld complimenteus. „Echt een clubmens. Wat hij daar gepresteerd heeft, daar kunnen er veel een voorbeeld aan nemen. Ik ga wel proberen om heel anders te voetballen.”

Voordat Zegveld tekende bij Leveroy, wist hij niet wat voor vlees hij in de kuip had. Daar is inmiddels verandering in gekomen. De oefenmeester uit d’Indj heeft al een paar wedstrijd aanschouwd. „Ze spelen echt op een goed niveau en vechten hard. Ook al verliezen ze, na de wedstrijd komen ze in de kantine bij elkaar en dan is het evengoed gezellig. Daar hecht ik veel waarde aan.”

Bijleren

Zegveld wil graag jonge voetbalsters beter maken en doet een oproep aan vrouwen uit te omgeving. „Als er meiden zijn die graag hogerop willen voetballen, dan wil ik ze graag wat bijleren. Ze zijn altijd welkom om eens mee te komen trainen, zeker meiden van een jaar of zeventien, achttien. Ik heb er veel plezier bij om de jonge speelsters wat te leren. Het wordt in elk geval een heel mooie uitdaging.”

Tags: