Pestoeërskoel breidt dienstverlening uit door plaatsen flexibele wand


Bron: Pestoeërskoel breidt dienstverlening uit door plaatsen flexibele wand – Nederweert24

Gemeenschapshuis de Pestoeërskoel in Leveroy plaatst een flexwand tussen twee losse kleinere vergaderruimtes. Bij het openen van deze flexwand kunnen de ruimtes samengevoegd worden tot één grotere ruimte. Daardoor ontstaat er een flexibeler gebruik van de beschikbare vergaderruimte en kan er beter ingespeeld worden op de vraag van verenigingen. Dat leidt tot een betere dienstverlening en bezetting waardoor er meer gebruik zal worden gemaakt van het gemeenschapshuis.

De Pestoeërskoel
Gemeenschapshuis de Pestoeërskoel wordt sinds ’73 beheerd en geëxploiteerd door Stichting Gemeenschapshuis Pestoeërskoel. Een gemeenschapshuis en ontmoetingsplek in huiselijke sfeer in het centrum van Leveroy voor culturele, sportieve, educatieve en feestelijke bijeenkomsten en activiteiten.

Zoals besproken met de gemeente wil de Pestoeërskoel graag de tussenwand tussen twee kleinere vergaderzalen verwijderen en hiervoor een flexibele tussenwand terugplaatsen. Hierdoor beschikt het gemeenschapshuis straks over een grotere zaal waar verenigingen gebruik van kunnen maken. Daarnaast is het ook mogelijk om de kleinere zalen apart te gebruiken. Op deze manier heeft het gemeenschapshuis dus meer te bieden. De ruimtes zijn op het moment geschikt voor 12 en 8 personen. De gecombineerde ruimte is geschikt voor 25 personen, zittend aan tafels. In een opstelling waarbij alleen stoelen nodig zijn, kunnen nog meer personen in de ruimte verblijven.

Subsidie
De stichting betaalt de werkzaamheden grotendeels zelf. De totale kosten van de werkzaamheden bedragen naar verwachting € 11.880,-. De stichting vraagt een bijdrage (investeringssubsidie) aan de gemeente. De aanvraag voor subsidie voldoet aan de subsidievoorwaarden. Het college stelt daarom € 4.158,- ter beschikking, waarmee uitvoering van de plannen mogelijk is.

Tags: