Pijpers – Vandewal, Mia


Categories :

We dragen in ons hart mee de liefdevolle herinneringen aan

Mia Pijpers – Vandewal
* 8 december 192 † 17 december 2021

echtgenote van
Drees Pijpers † 26 januari 2004

Mam werd op 8 december 1924 in Stramproy geboren. Ze groeide op in een gezin met tien kinderen. Ze moest al vroeg als huishoudster gaan werken bij een boerengezin. Studeren was er in die tijd niet bij. Na diverse verhuizingen streek het gezin Vandewal neer in de Houtsberg in Leveroy. In die tijd leerde ze Drees Pijpers kennen en zijn in 1953 getrouwd. In 1956 werd het eerste kind geboren en in 1958 de laatste. Het gezin had 5 kinderen, 4 dochters en een zoon en was daarmee compleet.

Toen we nog heel klein waren werd mam ernstig ziek en heeft een nier moeten afstaan. We hadden nooit verwacht dat we haar nog zolang bij ons mochten houden, zeker omdat ze toch hard heeft moeten werken met een varkensbedrijf, een grote moestuin en de zorg voor het gezin.

Later, toen de kinderen groot waren, kreeg ze meer tijd voor zichzelf. Deze werd ingevuld met kantklossen, volksdansen, gym, kaarten maken en winkelen met de dochters.

Met pap ging het steeds slechter waardoor de zorg voor echtgenote van hem op nummer één kwam en haar hobby’s op een laag pitje. Respect wat ze allemaal voor hem gedaan heeft, maar  we hebben haar nooit horen klagen, zo was mam.

Ze kreeg ook 9 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen. Daar genoot ze enorm van!
In de Dorpstraat in Leveroy heeft ze nog 15 prachtige jaren gehad en aan vele activiteiten deelgenomen. Desondanks Voor al uw blijken van medeleven in welke vorm dan ook, hoopte ze géén 100 jaar te worden en dat is haar net gelukt.

Lieve mam, oma en oma Leivere, je was altijd vrolijk, Kinderen opgewekt, belangstellend en in voor een geintje. Klein- en achterkleinkinderen Wat gaan we je missen, bedankt voor álles, het is goed zo.