Sep Breukers wil Nederland veroveren met zijn boeken en de wereld met zijn schoenen


Categories :
Tags:

Bron: Dagblad de Limburger
Door: Lieke Rijkx

Fiscalist, docent en ondernemer Sep Breukers uit Leveroy schreef dit jaar twee boeken voor (startende) ondernemers. Toen hij in 2020 samen met zijn broer Daniël PERLIE herenschoenen op de markt bracht, ontdekte hij hoe veel tijd en energie het kost om uit te zoeken wat je als startende ondernemer moet weten.

Anderhalf jaar schrijfwerk

In zijn eerste boek De Startersgids voor Ondernemers schrijft Breukers onder andere over rechtsvormen, intellectuele eigendommen, contracten, ondernemingsplannen en financieringsmogelijkheden. „Ik wilde alles benoemen wat van belang is voor ondernemers op juridisch, fiscaal en administratief vlak. Dat was een hele klus, naast mijn werk als docent aan de Universiteit Maastricht en mijn schoenenmerk. Ik heb er ruim anderhalf jaar aan gewerkt. Van het uitgeven van een boek had ik geen verstand. Twee uitgevers waar ik het boek naartoe stuurde, waren geïnteresseerd. Ik koos toen voor de grootste, Vakmedianet.”

 

Verenigde Staten, Rusland en China

Na het eerste boek volgde snel een tweede: Zakelijke contracten: alles over rechten, plichten en privacy. Maar voorlopig heeft Breukers geen tijd meer om te schrijven. „PERLIE is sinds kort verkrijgbaar bij een retailer in Atlanta. Onze eerste stad in de Verenigde Staten. Daarnaast zijn we bezig om contacten in Rusland te leggen en we willen heel graag naar China, Singapore en Maleisië. In die regio is ontzettend veel te halen. Ik vind de cultuur fascinerend. En toen ik er was, viel het me op dat daar winkels liggen die groter zijn dan de winkels die ik ooit in Parijs of Barcelona zag, waar we hier nog nooit van hebben gehoord.”

Sep Breukers (rechts) en zijn broer Daniël Afbeelding: PERLIE