De Vrijwilliger – Bair Cillekens


Categories :
Tags:

De Vrijwilliger

Bron: De limburger 30-8-2021
Door: Tim Cox

Kom SV Leveroy-secretaris Bair Cillekens niet aan met een verjaardagsfeestje op zondag, want dat gaat hij geheid afzeggen

Bair Cillekens (59) werd geboren in Heythuysen, waar hij tot halverwege zijn twintiger jaren opgroeide. Voor de liefde vertrok hij in de jaren tachtig naar Leveroy, waar hij inmiddels niet meer weg te denken is bij de plaatselijke SV.

Kom Bair Cillekens niet aan met een verjaardagsfeestje op zondag, want dat gaat hij geheid afzeggen. Alleen als het echt belangrijk is, wil hij er wel iets langer over nadenken. „Ik zeg wel eens gekscherend dat een zondag zonder voetbal geen zondag is.”

Secretaris

In 1986 werd Cillekens lid van SV Leveroy, waar hij twee jaar later in het bestuur kwam en binnen tien jaar secretaris werd. Dat doet hij nu nog steeds, maar als het aan hem ligt, niet meer voor al te lang. „Volgend jaar ga ik in elk geval stoppen in het bestuur. Ik kan er wel eeuwig blijven zitten, maar je moet een voetbalclub niet alleen met mensen van zestig, zeventig gaan runnen. De jongere gasten moeten het een beetje gaan doen nu.”

Voor een vergadering moet Cillekens toch vaak een avondje vrij maken in zijn agenda, met alle plezier overigens. Na ruim dertig jaar als secretaris is er inmiddels veel veranderd. „Alles gaat nu digitaal en via sociale media en dae kraom. Ik ga daar wel in mee, maar ik kan nog altijd maar met één vinger typen.”

Elftalleider

Sinds jaar en dag is Cillekens ook betrokken bij het eerste elftal van SV Leveroy. Eerst als grensrechter en de laatste jaren als rechterhand van de hoofdtrainer. Daar treft hij met Jurgen Geurts ook een Heythuysenaar. „Ik heb tegen hem gezegd dat ik leider blijf zo lang als hij hier trainer is. Zo zet ik hem een beetje onder druk. Het tekent hem dat hij al vijf seizoenen bij de club is.”

Met 250 leden op pak ‘m beet 1100 inwoners doet de voetbalclub het niet slecht. Cillekens over de saamhorigheid bij de club: „Ik ben niet de enige die het hier doet. Leiders, vrijwilligers, iedereen; het is de kracht van SV Leveroy dat we het allemaal samen doen.”