Goaltjesdief Marlou van Diepen wil weer ‘lekker een potje voetballen’


Categories :
Tags:
Bron: de limburger digitaal
Door: Tim Cox

Ze had er vorig seizoen in vier wedstrijden al zes in het netje gelegd. Marlou van Diepen hoopt dat de vrouwen van SV Leveroy ook komend jaar weer een bliksemstart hebben. „Hopelijk kunnen we de stijgende lijn doorzetten.”

Plotsklaps ging er een streep door de competitie vorig jaar oktober. Net op het moment dat het vrouwenteam van SV Leveroy lekker op dreef was. Van de eerste vier competitiewedstrijden werden er drie gewonnen. Sinds de promotie naar de tweede klasse in 2017, was de start zelden zo goed. „Het was echt heel vervelend dat we het spelletje niet meer konden spelen”, kijkt speelster Marlou van Diepen (25) terug naar een klein jaar geleden. „Toen we weer mochten trainen, was het wel weer leuk om even te kunnen socializen met de meiden.”

Na wekenlang alleen maar getraind te hebben, kijkt Van Diepen uit naar de start van het nieuwe seizoen. „Ik ben iemand die lekker een pot wil voetballen. Alleen maar trainen is op een gegeven moment ook niet meer leuk. Door wedstrijden te spelen, zie je waar je als team staat.”

Ook na de zomer speelt Leveroy in de tweede klasse weer tegen clubs uit andere regio’s. Zo moeten de vrouwen onder meer naar Zuid-Limburg en naar het Brabantse Rosmalen en Bergeijk. Niet om de hoek dus. „Soms vragen mensen weleens aan me wat ik ervan vind om een hele zondag kwijt te zijn aan het voetbal. Het is vooral vervelend als je verliest. Aan de andere kant leer je op dit niveau wel veel meer. Het zou wel goed zijn voor de regio als er meer clubs in deze klasse zouden spelen.”

Eerder dit jaar kondigde trainer Wim Zwambag na tien jaar aan een stapje terug te doen. Omdat er geen geschikte coach gevonden is, gaat Mister Leivere toch nog een jaartje door. „Wim laat de dames niet in de steek, daar kan ik me iets bij voorstellen. Je trekt niet zomaar een blik met trainers open. Het zou prima zijn geweest om een ander persoon voor de groep te hebben, maar dan moeten er ook opties zijn.”

Foto: Marlou van Diepen aan de bal.
Afbeelding: Foto-AV