Heijnen, Sjra


Categories :

noeëts mieër
“dju toch…”


Sjra Heijnen

* 24 mei 1934 † 8 juni 2021

echtgenoot van

Rika de Win.

Voor al uw blijken van medeleven danken wij u hartelijk

Rika
Harrie en Annelies.
Hubert en Ivana
Mark
Anneleen

De zeswekendienst vindt plaats op zondag 25 juli om 9:30 uur in de
H. Barbarakerk te Leveroy.


Sjra Heijnen, pap, opa is 87 geworden. Hij was een bouwer in hart en nieren. Hij ging na de lagere school, reeds op jonge leeftijd, met zijn vader en broers mee naar het werk.
Het bedrijf is 100 jaar geleden door zijn vader opgericht. Het was een hele andere tijd. Materiaal werd vervoerd met kar en paard. Maar als er een paar steigerplanken te weinig waren, werden deze opgehaald met de fiets. Planken op de schouder en voort. Om zich te bekwamen in het vak ging hij rechtstreeks na het werk naar de avondschool in Weert.

In de jaren 60 heeft hij met zijn broer het bedrijf overgenomen. Inmiddels was het tot een middelgroot bedrijf gegroeid en uitgebreid met een vrachtwagen (Borgward). Zo hoefden ze niet meer met de fiets of met kar en paard te sjouwen. Ook heeft hij jaren mede de praktijkopleiding verzorgd, voor het opleiden van jeugd in de bouw.

Na een aantal jaren is het bedrijf overgegaan naar zijn zoon en dochter en nu staat de vierde generatie klaar om aan te schuiven. Het uitvoeren van hand- en spandiensten waarvoor hij altijd samen met mam klaar stond is nu afgelopen.

Het bedrijf bestaat nu 100 jaar en ondanks drukke werkzaamheden vond hij ook tijd voor andere bezigheden.

Buiten zijn werkzame leven was zijn gezin heel belangrijk voor hem. Zo leerde hij Rika kennen tijdens het bouwen van het huis van zijn zus en haar broer. Rika was niet alleen echtgenote, maar ook zijn maatje. Het waren vier handen op één buik, zeg maar een compagnon privé en zakelijk. Er was geen speld tussen te krijgen. Hij was apetrots op zijn kleinkinderen Hubert en Mark. Hij genoot van ze, had altijd tijd voor ze en volgde hun wel en wee op de voet.

Pap was ook een echt verenigingsmens. Hij heeft zich ingezet voor het dorp, de gemeenschapsraad en was altijd betrokken bij het reilen en zeilen van Leveroy. Ook was hij jarenlang lid van de EHBO en was hij 70 jaar lid van de handboogschutterij “de Vriendenkring Leveroy” welke hem na aan het hart lag. Soms had de handboog voorrang op het gezin.

Je kunt wel zeggen Sjra was een gemeenschapsmens, een mensenmens, een man die gemist gaat worden.

Sjra, pap en opa, bedankt.