Percussiegroep Nederlands kampioen Slagwerk


De percussiegroep reisde zaterdagmorgen vanuit Leveroy naar Theater Schaffelaar in Barneveld. Daar behaalden ze 90,5 punten en bleven daarmee de concurrentie ver voor.

Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen
Bij het ONSK ‘strijden’ de muziekgezelschappen tegen elkaar, waarbij er een loting is in welke volgorde dat gebeurt en iedereen hetzelfde stuk speelt. Bovendien geschiedt de jurering geblindeerd, waardoor een zo eerlijk mogelijk vergelijk tussen de kwaliteiten van de verenigingen kan worden gemaakt.

De percussiegroep uit Leveroy speelde in de ‘Topklasse ongestemd’ tegen de drumband van Harmonie St. Cecilia uit Susteren en de slagwerkgroep van St. Caecilia uit Doornenburg. Alle drie de korpsen speelden het speciaal voor dit kampioenschap geschreven werk ‘Equilibrium’ van Etienne Houben. Een prachtig werk dat heel veel van de muzikanten en dirigent vergt op het gebied van samenspel, maatwisselingen, techniek en muzikaliteit.

 

Tags: