Uit de goeie oude tijd van Leveroy

Januari 1979 nummer 62

Uit de goeie oude tijd van Leveroy

Het was Leveroyse kermis. Op zondag kwam een troep Nederweerter jongelui kermis vieren en maakten het hier een daar wat bont. Een grote troep jongelui uit Leveroy ging de Nederweertenaren opzoeken bij “Liesjes” in ’t café. Een woeste vechtpartij ontstond. Er vielen nogal flinke klappen maar ook ’t interieur van Meutjes café leed eronder, terwijl geen ruit heel bleef. De politie kwam er maar niet achter wie de ruiten had vernield. ENKELE MAANDEN LATER !!……… ’t Is zondag. Kapelaan zit in de biechtstoel onder de Mis van de pastoor. Het was kapelaan Geurts. Opeens hoort iemand buiten de biechtstoel dat de kapelaan iets te luid vraagt: “wat zeese dao, bie Liesjes de roete ingeschlage ??” En dat verhaal ging van mond tot mond: “Haves Sjengske heet bie Liesjes de roete ingeschlage”. Niet veel later vertrok Sjengske met de familie naar de Meierei.

Uit: vertellingen van Ververs