Na 34 jaar levensteken met Kerst van frontsoldaat…

Januari 1979 nummer 62

Na 34 jaar levensteken met Kerst van frontsoldaat……..

Bij de familie Raemakers aan de Dorpstraat nummer 80, kwam in de kerstweek nog een prachtige kaart aan met de volgende tekst:

“Ik vond Uw adres in een oud boek. Ik weet niet of U nog woont op de boerderij. Daar was ik met kerst 1944; 14e en 15e King’s Royal Hussars (van de tanks, weet U nog?) Hartelijke groeten aan allen in Leveroy van Peter G. Ainsworth”.

Tot zover het korte berichtje op de kaart. Het zou leuk zijn als vele mensen uit Leveroy een klein levensteken terug gaf aan deze man die mede ons dorp heeft bevrijd. Hier is dan zijn adres:

Peter G. Ainsworth,
6 Shawbrook Close
Euxton (Near Chorley)
Lancashire
England

En vervolgens, antwoord uit Engeland:

De engelse soldaat die tijdens de oorlog bij de fam. Raemakers aan de Swelstraat was en die met Kerstmis een kaart stuurde schreef onderstaande brief aan Anita Meuwissen als antwoord op een brief die zij hem schreef.

Bedankt voor je brief, ik wou dat ik in het Nederlands naar jou kon schrijven, net zo goed als jij in ’t Engels schrijft. Ik ben nu getrouwd en heb 4 kinderen in de leeftijd van 25, 23, 20 en 15 jaar. Ze heten: Paul, Martin, Sally en Andrew. Mijn vrouw Cicley is onderwijzeres. Ik heb veel kaarten gekregen van de mensen uit Leveroy. Ik vond ’t geweldig. Ik zal proberen Leveroy te bezoeken, want mijn grote wens is jullie allemaal nog eens weer te zien. Bedank alle mensen die een kaart hebben gestuurd en zeg dat ik zal proberen gauw te schrijven,

Je toegenegen,

Peter G. Ainsworth.