Scorebord maakt overuren

IN HET VIZIER LEVEROY
DOOR TIM COX
Bron: De Limburger
In Limburg rolt de bal wekelijks op meer dan honderd velden. Wedstrijden vol opmerkelijke en ontroerende momenten op soms bijzondere sportparken. Onze fotografen gaan op zoek naar de pareltjes uit het amateurvoetbal. Er leek gistermiddag een einde te komen aan een opmerkelijke reeks op sportpark Leveroy. Maar Marijn Hermans besliste anders. In de allerlaatste seconde tikte hij de 4-1 voor de thuisploeg binnen. Met die late treffer zorgde hij ervoor dat er op het veld in Leveroy al vijftien wedstrijden op rij minimaal vijf doelpunten vallen. Vorig seizoen werden er in elke van de dertien gespeelde thuiswedstrijden vijf, zes of zeven doelpunten gescoord: 32 voor Leveroy zelf en 48 voor de tegenstanders in totaal.
Ook dit seizoen maakt het scorebord weer overuren. In de twee thuisduels die Leveroy speelde, versloeg het in de eerste wedstrijd RKAVC en gisteren Sint Joost beide met 4-1.  Dat betekent vooral extra werk voor leider, verzorger én scorebord-bediener Bair Cillekens. Ook gistermiddag was het al binnen tien minuten weer raak. „Maar ja, dat doelpunt viel natuurlijk wel aan de verkeerde kant”, merkte hij correct op, na de 0-1 voorsprong voor Sint Joost. „Wij krijgen kansen genoeg op een goal, maar die bal moet er ook in. Ik heb nog niet zoveel te doen gehad”, lachte Cillekens net nadat scheidsrechter Van Uden voor rust gefloten had bij een 1-1 stand.
Maar zoals in de vorige veertien thuiswedstrijden van Leveroy vielen ook nu de doelpunten weer als rijpe appelen en mocht Cillekens toch nog een aantal keren aan de bak met zijn afstandsbediening. En dus viel er ook nu weer genoeg te beleven voor de toeschouwers in Leivere, die al ruim een jaar verwend worden met een karrenvracht aan doelpunten..