café van Tante Ida


Categories :

Het woonhuis en café van Tante Ida aan de Kelperweg in Kelpen.

Op 7 september 1947 is Harrie overleden en liet zijn vrouw – Ida (50 jaar) en twee kinderen in de leeftijd van respectievelijk vijftien en dertien jaar achter. Het viel voor Ida niet mee om de zaak – die toen 5 man personeel telde -, het huishouden alsmede de opvoeding van de kinderen te moeten voortzetten. Toch door het enorme doorzettingsvermogen, dag en nacht werken en de belangrijke hulp van de boekhouder – W. Damen uit Baexem – heeft Ida deze taak goed weten te volbrengen. In 1958 werd de zaak overgenomen door haar zoon Tjeu. In september 1970 is Ida met haar zoon Tjeu en schoondochter Toos die de zaak inmiddels hebben verhuurd – verhuisd naar Nederweert al waar Ida nu geniet van een mooie oude dag. Het is haar gegund.