Leveroy pas laat veilig

Mathijs Vestjens van Leveroy wordt fel op de huid gezeten door Lars Segers van RKSVN.          FOTO RENÉ CORTEN
DOOR PAUL CLUITMANS
Bron: de limburger

Leveroy heeft gistermiddag het inhaalduel tegen RKSVN met 4-3 gewonnen. Beide ploegen legden een spannende pot voetbal op de mat. De gasten uit Neer kwamen tijd tekort voor de gelijkmaker. Vanwege het zestigjarig jubileum van Leveroy werd de wedstrijd tegen RKSVN eerder afgelast.

De laatste jaren gaan de vijfdeklassers toch al hand in hand. Ga maar na. Vorig jaar beide gedegradeerd, een seizoen daarvoor beide gepromoveerd. Leveroy won vorig jaar geen enkel duel. Geen wonder dat elke overwinning in deze jaargang met gejuich begroet wordt. Zo stond de formatie van trainer Jurgen Geurts onlangs, vlak voor tijd, met 1-2 achter tegen Crescentia om in extremis met 3-2 te winnen. De eerste keer na lange, lange tijd. En dus feest in Leveroy. Dat ervoer ook Mathijs Vestjens. Een enkelblessure hield hem drie seizoenen buitenspel. Dit jaar maakte hij weer zijn opwachting in en bij Leveroy. „Dat doet inderdaad goed. Maar we hebben ook al met 9-0 bij Grashoek en met 6-0 van Heythuysen verloren. Elke zege moeten we koesteren en wordt uiteraard uitbundig gevierd.”
De 4-3 tegen RKSVN gisteren was verdiend. Dat vond ook trainer Wil Bongers van de ploeg uit Neer. „Persoonlijke fouten hebben ons uiteindelijk de das omgedaan.” Het laat zich raden dat trainer Geurts van Leveroy met de drie punten in zijn sas was. „We hebben ruggengraat getoond. Anders zag je bij een achterstand de kopjes meteen hangen. Nu gaan we stug door.”
Leveroy kwam tegen RKSVN geen moment op achterstand. Maar er waren wel situaties, waarin de ploeg uit Neer zijn kansen rook en Leveroy op eigen helft terugdrong.

Het spel kwam toch pas na de hervatting, ruststand 1-0, op de wagen. Na de gelijkmaker van Roel Derks (1-1) drukte RKSVN korte tijd door. Roel Marcus en Daniel Breukers (2-1 en 3-1) leken de formatie uit Leveroy al vroeg in veilige haven te loodsen. Via een merkwaardige treffer kwamen de gasten weer in de wedstrijd. Doelman Jack van Diepen van Leveroy schoot, ver buiten de zestien, de bal tegen Sepp Wassenberg van RKSVN.

Met een fraaie boog viel de bal in het doel: 3-2. Een geluk voor Leveroy dat aanvoerder Mathijs Vestjens nog geen minuut later doelman Vital Heijnen bijna op dezelfde manier verraste. De 4-3 viel voor RKSVN toen te laat.
Tags: