Leveroy stapt van veld

DOOR ROLAND HINTZEN
MEIJEL
Leveroy is zaterdagavond na 57 minuten spelen in de wedstrijd tegen RKMSV collectief van het veld gestapt. De ploeg vond dat ze herhaaldelijk sterk benadeeld werd door scheidsrechter Keijsers.
De stand op het moment van staken was 3-1. Bij twee doelpunten van RKMSV had de scheidsrechter een vlagsignaal van de assistent genegeerd. Na iets minder dan een uur was de maat vol.
Keeper Bram Rutten lag, na een botsing met een tegenspeler, geblesseerd in zijn eigen strafschopgebied.
Een blessurebehandeling leek op zijn plaats, scheidsrechter Keijsers keek van grote afstand toe en weigerde het spel stil te leggen. Leveroyverdediger Joep Raemakers pakte daarop de bal in zijn handen om de arbiter te dwingen om de doelman te laten verzorgen.
Keijsers gaf de verdediger echter een gele kaart en kende een strafschop toe. Raemakers protesteerde tegen deze beslissing, kreeg opnieuw geel en moest dus vertrekken. Daarop verliet de hele ploeg het veld. Aanvoerder Joep Peeters: ,,De maat was vol, door diverse beslissingen van de scheidsrechter liep de irritatie bij onze ploeg enorm op. Als we verder hadden gespeeld, zou dat alleen nog maar tot meer gele of zelfs rode kaarten hebben geleid.”
De arbiter reageerde na afloop uiterlijk ogenschijnlijk rustig op de gebeurtenissen: ,,Het is natuurlijk niet leuk dat zo iets gebeurt.
Maar ik heb in mijn beleving gewoon de spelregels consequent toegepast.”
Tags: