345 jaar aan jubilarissen bij Fanfare Concordia


Bron en fotografie: www.nederweert24.nl

Na de jaarvergadering op dinsdag 7 februari, zijn bij Fanfare Concordia Leveroy maar liefst zes jubilarissen gehuldigd met een totale lengte aan lidmaatschap van 345 jaar! Erelid Truus Korten is 25 jaar lid van de vereniging. Het oudste lid van de vereniging is Tinus Brentjens en hij is maar liefst 60 jaar lid van onze fanfare. Deze leden hebben respectievelijk de  zilveren insigne en de vergulde insigne met 2 zirkonia’s opgespeld gekregen.

Daarnaast zijn de ereleden Ton Meeuwissen en Har van de Broek beiden 65 jaar lid van de fanfare. Hen werd door Bart Nijs, secretaris van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, de vergulde insigne met twee robijntjes opgespeld. Beide ereleden hebben in het verleden hun sporen ruimschoots verdiend binnen de vereniging en dragen de fanfare nog immer een zeer warm hart toe.

Tenslotte zijn ook Joep van de Broek en Lei van Roij beiden 65 jaar lid en kregen beide de vergulde insigne met twee robijntjes opgespeld. En het bijzondere hieraan is tevens dat zij allebei ook nog steeds spelend lid zijn in het korps. Voorzitter Erwin Pellemans sprak hen lovende woorden toe en had uitgerekend dat zij in die 65 jaar ongeveer 2.500 repetities hebben bezocht. Alleen die mijlpaal is al een prestatie van formaat. Maar daarnaast prees Erwin ook de vele verdiensten die Joep en Lei voor de vereniging hebben verricht en nog steeds verrichten. “Joep en Lei, jullie zijn stille motors voor onze vereniging. Motors die niet veel kabaal maken, weinig onderhoud vergen, nooit stukken hebben, maar zo ontzettend waardevol zijn en waar heel veel verenigingen op lopen.” Om die waardering die de vereniging heeft voor deze leden kracht bij te zetten werd aan de vergadering gevraagd om Joep en Lei te benoemen tot erelid van Fanfare Concordia. Een verzoek dat met applaus door de vergadering werd onderstreept en bekrachtigd.

Tags: ,