RKESV geeft Leveroy geen kans

Bron: De limburger
DOOR FRED THISSEN
Foto: Annemiek Mommers

In een volledig eenzijdige wedstrijd heeft RKESV tegenstander Leveroy met grote cijfers verslagen. Het werd op sportpark Molenveld in Ell nooit een echte wedstrijd. De 5-0 overwinning was niet meer dan terecht.

Laaiend was trainer Raymond Brandt van Leveroy na afloop van de wedstrijd tegen RKESV. Niet de kansloze nederlaag van zijn ploeg maakte hem zo kwaad, maar vooral de manier waarop dit verlies tot stand kwam. „We waren al vóórdat de wedstrijd begon, meer met de toestand van het veld bezig dan met ons eigen spel. Dat kan niet! In de eerste helft hebben we het initiatief helemaal aan de tegenstander gelaten.
Het ergste vond ik nog dat we ook qua inzet veel tekort kwamen.”
Brandt had gelijk. De gasten begonnen bijzonder passief en lieten het initiatief over aan RKESV. Het werd daardoor op geen enkel ogenblik een echte wedstrijd. De toeschouwers zullen nog wel eens hebben teruggedacht aan de spectaculaire derby tegen Brevendia van enkele weken geleden.
Nu was er slechts een verdedigend Leveroy, dat bijna geheel op eigen helft werd opgesloten, en een aanvallende thuisclub, die echter nogal nonchalant met de vele kansen omsprong.
Na twintig minuten leek RKESV gewend aan de harde ondergrond, wat direct resulteerde in de openingstreffer.
Mike Strous frommelde zich langs de verdedigers van Leveroy en bracht de stand op 1-0. Niet lang daarna verdween een afstandsschot van Niels Geeraths achter doelman Ralf Verlaek in het doel.
Enkele minuten voor het rustsignaal zorgde Rick Benders ervoor dat de winnaar al na de eerste helft bekend was. Eerst rondde hij een voorzet op maat van Jelle Heber succesvol af en kort daarna strafte hij een foutje van de doelman genadeloos af: 4-0.
De tweede helft was slechts een formaliteit. Nagenoeg alles speelde zich af op de helft van de gasten. Als de aanvallers van RKESV niet zo slordig waren geweest, had de einduitslag veel hoger kunnen uitvallen. Verder dan een schot tegen de paal en een vijfde doelpunt van invaller Jeroen Corsten in de slotfase kwam de thuisclub echter niet meer. RKESV verstevigde zijn positie in de middenmoot van de vierde klasse E. Leveroy wacht nog steeds op de eerste overwinning en zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen om hier verandering in te brengen.
Bij dit artikel is in de originele versie 1 foto gepubliceerd
met het volgende bijschrift:
RKESV-speler Rick Benders (links) en Joep Raemakers van Leveroy leveren een duel om de bal. FOTO ANNEMIEK MOMMERS
Tags: