Sandra Smeets : In de Wandelgangen.


 • – SANDRA SMEETS (SV LEVEROY): ‘DE SFEER BINNEN ONS TEAM IS DENK IK ONZE STERKSTE EIGENSCHAP.’

woensdag 26 oktober 2016

Deze week in de rubriek “damesvoetbal”:  Sandra Smeets (24), voorstopper en aanvoerster van SV Leveroy dames 1. Afgelopen week wonnen de dames van Leveroy met maar liefst 12-0 en in deze wedstrijd scoorde Sandra, als voorstopper, een hattrick binnen 6 minuten(!). Sandra is in het dagelijks leven fysiotherapeut in Haelen en daarnaast is ze ook nog één avond in de week leiding bij Jong-Nederland.

 • Voor welke club ben je actief en in welke functie/positie?
  Ik ben lid bij SV Leveroy. Hier voetbal ik als voorstopper bij dames 1.
 • Waarom juist voor deze club?
  Naast het feit dat ik zelf ook in Leveroy woon, is SV Leveroy ook een hele gezellige club, waar ik naast het voetbal, ook veel plezier beleef aan de activiteiten en mensen binnen deze club. De belangrijkste reden is eigenlijk dat ik in Leveroy met vriendinnen kan voetballen!
 • Wanneer en waarom besloot je te gaan voetballen?
  Ik ben op mijn 8e begonnen met voetballen. Ik speelde vroeger eigenlijk voornamelijk met jongens, die meestal nog een slachtoffer zochten om te keepen. Ik vond dit allemaal wel leuk, dus besloot op voetbal te gaan. Uiteindelijk bleek een positie als veldspeler toch iets beter uit te pakken.
 • Wat vind je het leukste aan het voetbal?
  Aangezien ik vrij fanatiek ben, vind ik winnen het leukste aan voetbal. Maar de laatste paar jaren merk ik, dat ik met name heel erg kan genieten van de prestaties, die je als team neerzet. Dan maakt het niet zoveel uit of dat nu met een winstpartij is of niet. Een tactisch goede wedstrijd spelen als team, of een wedstrijd, waarin we met 10 mensen het beste eruit halen kan ook enorm veel voldoening geven.
 • Afgelopen week boekte jullie met jullie team een monsterscore (12-0), wat ging er door je heen toen de 3-0 al na 15 minuten op het scorebord stond?
  Ik was natuurlijk heel blij. Aangezien we de laatste wedstrijden door omstandigheden (veel blessures) vaak niet het voetbal konden laten zien wat we graag willen spelen en daardoor ook regelmatig punten verspeelden, was iedereen echt weer eens toe aan een portie positieve energie (in de vorm van drie punten). Ik denk echter dat de gedachte dat we niet moesten verslappen en met het hoofd bij de wedstrijd moesten blijven, toch overheerste.
 • Jullie mogen je, na koploper Geusselt Sport, het meest scorende team uit de competitie noemen, wat is de doelstelling voor komend seizoen?
  We hadden als doelstelling voorafgaand aan het seizoen dat we bovenin mee wilde draaien. Helaas door veel blessures is het momenteel al lastig om iedere zondag 11 mensen op de been te krijgen. De belangrijkste doelstelling voor dit seizoen is denk ik dat we er voor moeten zorgen dat we allemaal het plezier in het voetbal blijven behouden, en als we na de winterstop (hopelijk) weer iets meer fit zijn, verwacht ik dat we nog best wel wat mooi voetbal kunnen laten zien!
 • Je scoorde zelf binnen zes minuten een hattrick, een super prestatie! Ga je nu voor de topscoorderstitel? En wat ging er door je heen toen de 3e bal het netje in vloog?
  Nee, de topscoorderstitel vind ik eigenlijk niet zo belangrijk. Natuurlijk ben je blij als je kan scoren, maar goed voetbal kunnen laten zien, geeft veel meer voldoening.
 • Wat is het mooiste moment dat je hebt mee mogen maken als voetbalster/vrijwilligster?
  Onze drie kampioenschappen staan toch wel op 1, 2 en 3. Samen met je vriendinnen/teamgenoten zo’n dag beleven is echt geweldig. Daarnaast ben ik vroeger ooit opgeroepen geweest voor selectiewedstrijden van het Nederlands Elftal onder 17. Als sportvrouw is dat natuurlijk wel heel erg gaaf, maar weegt niet op tegen onze kampioenschappen met de dames van SV Leveroy.
 • Hoe zou je de sfeer binnen jullie voetbalteam willen beschrijven?
  De sfeer binnen ons team is denk ik onze sterkste eigenschap als team. Als de sfeer niet zo goed was geweest, hadden we denk ik ook niet zulke resultaten neergezet de afgelopen jaren. We hebben een heel hecht team. De trainers en begeleiding spelen hier ook een belangrijke rol in. Dit allemaal samen zorgt denk ik voor een hele goede balans tussen prestatie en plezier.
 • Hebben jullie een bepaald soort ritueel voor de wedstrijd?
  We hebben alleen een soort jel-achtige kreet, wat klinkt als ‘heuuuuuj’, die we voor een wedstrijd altijd doen.
 • Wat is de grootste misvatting of het grootste vooroordeel over het damesvoetbal volgens jou?
  Ik heb het gevoel dat sommige mensen vrouwenvoetbal altijd associëren met snel ‘huilen/klagen/op de grond liggen’, waar ik het natuurlijk niet mee eens ben ;).
 • Wordt volgens jou het vrouwenvoetbal geaccepteerd en serieus genomen?
  Ja, dat denk ik wel. Steeds meer in ieder geval.Tot slot, het snelle vragen rondje!
 • Droom voor de toekomst?
  Dat we met dit team hopelijk nog een aantal jaren mooi voetbal kunnen laten zien.
 • Favoriete club?
  Heb ik eigenlijk niet.
 • Favoriete speler?
  Ik heb niet direct een favoriete speler, maar wanneer ik Luka Modric zie voetballen, kan ik daar wel enorm van genieten.
 • Voorzet geven of zelf scoren?
  Zelf scoren.
 • Favoriete programma’s ?
  Ik kijk niet veel tv, maar als ik kijk ‘Modern Family’.
 • Favoriete muziek?
  Alt-J.
 • Etentje of avond stappen?
  Nu nog avondje stappen.
 • Angst voor?
  Spinnen