Diaken: Franciscus Hendrikus Marie Savelkoul

Franciscus Hendrikus Marie SAVELKOUL, Celbioloog, geboren te Grevenbicht, Mijn wieg stond in het prachtige maasdorpje Grevenbicht waar ik in 1962 ben geboren en een fijne jeugd heb doorgebracht. Na de middelbare school in Sittard ben ik met veel plezier biologie gaan studeren in Nijmegen en Wageningen. Van origine is mijn studieachtergrond als celbioloog vrij medisch. In die hoedanigheid heb ik ook gewerkt als onderzoeker en docent. In 1990 ben ik getrouwd en naast echtgenoot ook inmiddels vader van twee kinderen en baasje van hond Juul.

Als parochievrijwilliger ligt mij de diaconie zeer ter harte. Dit heeft er uiteindelijk toegeleid dat ik in mijn vrije tijd pastoraaltheologie ben gaan studeren aan de katholieke theologische universiteit te Utrecht. In 1996 ben ik in het bisdom Roermond tot diaken gewijd en werkzaam geweest in de parochies van Thorn, Wessem en Leveroy. In de parochie van Grathem ben ik in mijn vrije tijd actief als diakenvrijwilliger in de doopvoorbereiding en een huiskamerproject voor ouderen. Zoekende naar mijn eigen wortels heb ik mij aangemeld als lid van de Franciscaanse Beweging. Veel plezier beleef ik met mijn gezin aan het samen musiceren in de harmonie St. Agatha te Grathem.

In 2003 heb ik mijn werkterrein gedeeltelijk verlegd door als geestelijk verzorger te gaan werken bij de stichting Land van Horne te Weert. Locaties waar ik als geestelijk verzorger voor verantwoordelijk was waren o.a. het verpleeghuis St. Martinus en zorgcentrum Hieronymus te Weert en zorgcentrum St. Joseph te Nederweert.

In 2008 ben ik voltijds gaan werken als geestelijk verzorger bij de GGZ van het Maastricht UMC+ met als specialismen: geriatrie, cardiologie en neurologie. Daarnaast verricht ik onderzoek naar het welzijn van geriatrische cliënten en laat mij iedere dag weer verwonderen door hun levensverhalen. Zoon van Johannes Emilius (Mil) SAVELKOUL (zie XIIIbx) en Anna Petronella THOLEN.
Gehuwd te Born (getuige(n): Catharina Anna Maria Breukers uit Weert zuster van de bruid en Savelkoul Johannes Franciscus Gerardus Maria broer van de bruidegom), gehuwd voor de kerk te Hunsel met Louisa Catharina Maria BREUKERS, geboren te Hunsel,woonde bij haar huwelijk in Hunsel, dochter van Leonardus Hubertus BREUKERS, agrarier, en Maria Eliza CUIJPERS.
Uit dit huwelijk:

   1.Wiesje Louisa Emilia SAVELKOUL, geboren te Wamel.
Categories :
Tags: