Pechvogel Ophey ziet seizoen nu al eindigen

VIJFDE KLASSE D ‘Ik zag meteen dat mijn elleboog uit de kom was’
door Roel Heynen

Als fysiotherapeut wist hij meteen dat het mis was. Afgelopen zondag liep Mathijs Ophey van vijfdeklasser Leveroy een zware elleboogblessure op.
Slechts één minuut en 37 seconden hebben Heythuysen en Leveroy afgelopen zondag over hun onderlinge duel gedaan. Daarna staakte de scheidsrechter de wedstrijd in overleg met de spelers van beide clubs.
Mathijs Ophey van Leveroy was na een luchtduel ongelukkig op zijn elleboog terecht gekomen en zwaar geblesseerd geraakt. „Er kwam een lange bal uit de verdediging van Heythuysen”, haalt Ophey het moment terug. „Ik ging het kopduel aan en toen ik op de grond lag, zag ik meteen dat mijn elleboog uit de kom was. Ik weet niet of dat bij het duel in de lucht al is gebeurd, of toen ik neerkwam.”
Vervolgens lag hij ruim een half uur op het veld in afwachting van de ambulance. Daarna duurde het nog eens een kwartier voor hij afgevoerd kon worden. De wedstrijd werd definitief gestaakt. „De tijd dat je daar ligt, gaat vrij snel voorbij ondanks de pijn die je hebt”, zegt de 24-jarige verdediger. „Veel mensen blijven tegen je praten.
Omdat ik zelf ergo- en fysiotherapeut ben, weet ik ook wel wat je moet doen in zo’n situatie. In het ziekenhuis bleek uiteindelijk dat mijn rechterelleboog niet gebroken is.” Een CT-scan gisteren bood nog geen uitkomst; de komende tijd volgen er meer onderzoeken.
Voor Ophey was het de derde wedstrijd die hij weer speelde na een knieblessure die hem vanaf het laatste duel voor de winterstop aan de kant had gehouden. En door zijn elleboogblessure is zijn seizoen nu al voorbij. „Mijn elleboog moet drie weken in het gips en vervolgens moet ik minstens vier tot zes weken revalideren voor ik weer mag voetballen. Mijn werk kan ik nu ook niet doen.”
Vanwege zijn werk woont Ophey inmiddels in Tilburg. Toch een behoorlijke reis naar Leveroy. „Ik heb van kind af aan bij Leveroy gevoetbald.
Voor mij is die afstand echt geen opgave. Ik train één keer per week op de club en de rest van de week voor mezelf. Het is gewoon leuk om met vrienden samen te voetballen. Als het even kan, ga ik de komende weken ook gewoon elke keer kijken. Alleen kan ik nu niet autorijden, dus ben ik afhankelijk van anderen. Maar ik heb zo veel berichtjes gehad de laatste dagen dat dat geen probleem zal zijn.”
Zijn team zal de aanmoedigingen van Ophey goed kunnen gebruiken, want Leveroy doet nog volop mee voor de prijzen. In het Paasweekend werd onnodig verloren van laagvlieger Vesta, maar werd er ook van koploper RKAVC gewonnen.
Op de ranglijst van de vijfde klasse D staat Leveroy derde, maar heeft het nog een kleine kans op het kampioenschap. „Natuurlijk zou dat mooi zijn”, blikt Ophey al een beetje vooruit. „Maar we hebben nog twee sterke teams voor ons. Die gaan echt niet veel punten meer verspelen.Wij moeten ons waarschijnlijk richten op de nacompetitie.
Daarin is alles mogelijk. Ik hoop dat we dan over een maand of twee nog een promotiefeestje kunnen vieren.”
Ophey zal het eventuele feestje in ieder geval meevieren. Is het niet op dan maar naast het veld.
De gestaakte wedstrijd tussen Heythuysen en Leveroy werd gisteravond in z’n geheel overgespeeld en eindigde in 1-1.
Tags: