Ashley beste directiesecretaresse


bron: weertdegekste

Ashley Former uit Leveroy heeft een landelijke wedstrijd gewonnen en mag zich de beste directiesecretaresse van Nederland noemen.

Ashley deed namens het Summa College mee aan de landelijke wedstrijd Skills Heroes voor directiesecretaresse/managementassistent. De wedstrijden vonden plaats van 17 t/m 19 maart in RAI Amsterdam. Essentieel voor de directiesecretaresse / managementassistent zijn communicatieve vaardigheden, initiatief nemen en plannen en organiseren. Competenties als klantgerichtheid, accuratesse, integriteit en snel kunnen schakelen.

Daarnaast wordt het belang van proactief zijn, ondersteunend en meedenkend werken steeds groter. Het gaat om de specifieke vaardigheden als foutloos Nederlands en Engels schrijven, probleemoplossend vermogen hebben en besluitvaardig zijn. Deze vaardigheden worden tijdens de wedstrijd getoetst door o.a. het geven van een presentatie en het ordenen en vastleggen van gegevens.

Ashley kreeg de opdracht om een personeelsdag te organiseren waarvoor ze offertes moest aanvragen, de activiteiten voor die dag moest regelen, uitnodigingen maken, brieven samenvoegen, een presentatie geven en een klant ontvangen. “Presenteren en spelling zijn niet mijn sterkste punten, daarom maakte ik als extraatje een infoboekje voor de personeelsdag.” Samen met haar loopbaanbegeleidster van school Inge Leenders-Canters bereidde ze zich goed voor op de finales. “Ashley is nauwkeurig en goed in structuur aanbrengen. Ook kan ze zaken goed verwoorden op papier waardoor ze anderen weet te enthousiasmeren. Deze titel is echt een opsteker voor haar.”

Naast de gouden medaille werd Ashley vandaag in de bloemetjes gezet bij haar stagebedrijf René Dwars Makelaardij in Weert en kreeg ze een mooi Skills Heroes horloge

Tags: