Rietjens, Tjeu


Categories :

Een fijne herinnering aan

Tjeu Rietjens

echtgenoot van
Betsy Rietjens – Reijnders

Geboren te Haler op 13 februari 1935
Overleden te Leveroy op 24 december 2015

Tjeu is geboren op 13 februari 1935 in Haler-Hunsel. Hij was de oudste van zes kinderen in huize Rietjens. Hij is opgegroeid op boerderij “De Locht”. Tjeu heeft altijd interesse gehad in het boerenleven. Omstreeks zijn 16de verjaardag kocht zijn vader een tractor voor het boerenbedrijf. En daarmee was zijn keuze voor later helemaal duidelijk.

Tijdens Carnaval in Leveroy kwam hij Betsy tegen, een boerendochter. Na enkele jaren verkering zijn ze in november 1964 getrouwd en namen ze het boerenbedrijf van Betsy haar ouders over. In de Leveroyse hei lag de toekomst voor Tjeu en Betsy.

Er werden drie dochters geboren, Ans, Miriam en Liesbeth. Ons pap werkte achter op de boerderij. Hij was niet veel binnen te vinden, want hij had het druk met zijn koeien, de varkens en het land. Tractor rijden is altijd zijn passie gebleven. Als er iets met de tractor gedaan kon worden, was het zo klaar.

Ondertussen kregen de drie dochters verkering en trouwden ze. Er kwamen zeven kleinkinderen, die altijd veel plezier beleefden op de boerderij. Ze kwamen graag logeren en er was genoeg te beleven.

Op vakantie gaan was er niet bij want 2x per dag moesten de koeien gemolken worden. Toen Tjeu ouder werd gingen de varkens en de melkkoeien weg, daarvoor in de plaats kwamen er zoogkoeien. Maar er kwam een nieuwe hobby. Tjeu kocht een shetlandpony voor zijn kleinkinderen. Hier werd veel plezier aan beleefd en uiteindelijk had hij er zeven.

In 2011 zijn Tjeu en Betsy verhuisd naar het dorp, maar Tjeu kon geen afscheid nemen van zijn boerderij. Iedere dag ging hij terug om de pony’s te verzorgen en om op het land te werken met zijn tractor.

In 2014 kreeg pap longkanker. Hij werd geopereerd, maar knapte weer snel en goed op. Hij stopte zelfs met roken. De gouden bruiloft werd in november 2014 gevierd. Wat kunnen we terugkijken op een mooi feest.

Helaas kregen we in dezelfde tijd te horen dat er toch uitzaaiingen waren van de longkanker. Ons pap wilde daar niet over praten, hij ging door met zijn leven. Hij genoot enorm van bezoekjes en uitstapjes met zijn kinderen en kleinkinderen.

De laatste maanden merkten we dat alles minder werd en vooral dat hij kortademiger werd.

Op kerstavond verraste pap ons allemaal en is hij heel rustig ingeslapen.

Tjeu, het is good geweesj, rust mer good oet. Pap, bedanktj veur alles!
Mam, kinderen en kleinkinderen