Ongeslagen Leveroy onttroont koploper RKSVN


VIJFDE KLASSE D RKAVC neemt koppositie over
door Wouter Janssen
Bron; De limburger

LEVEROY – Het ongeslagen SV Leveroy heeft de topper tegen RKSVN gewonnen. Een doelpunt van Joeri Dielissen was voldoende om de lijstaanvoerder te onttronen: 1-0. RKAVC neemt de koppositie van de formatie uit Neer over, maar de vraag is voor hoelang ze in Asenray daarvan kunnen genieten. De spanning bovenin de vijfde klasse D is helemaal terug.
Thijs Moonen (trainer RKSVN) is geen man van gewaagde uitspraken.
Op uiterst nuchtere en realistische toon liet Moonen gistermiddag zijn licht over de titelrace schijnen. „Ik denk dat drie clubs om de titel gaan strijden. Leveroy, RKAVC en wij. Maar wie van de drie het wordt? Dat is moeilijk te zeggen.
We hebben nog veel wedstrijden te gaan.” Dat Moonen voorzichtig is en zijn ploeg niet tot de gedoodverfde kampioenskandidaat bombardeert, bleek na de wedstrijd tegen Leveroy volkomen terecht. Zonder dominant te spelen wist Leveroy de bezoekers te verslaan. De thuisploeg had wel mazzel dat RKSVN precisie ontbeerde. In de open beginfase werden de doelmannen van Leveroy en RKSVN nauwelijks op de proef gesteld. De strijd speelde zich met name op het middenveld af. De eerste kans voor RKSVN was een vrije trap. Aanvoerder Bart Wulms poeierde de bal echter hoog in het vangnet. Kort daarna begon Leveroy-topscorer Joeri Dielissen aan een slalom door het hart van de Neerse defensie.
Het teleurstellende rollertje dat hij na zijn actie produceerde, was een gemakkelijke prooi voor RKSVN- doelman Dave Nellen. Honderd tellen later wist Dielissen de sluitpost wél te verschalken. Uitblinker Joep Peeters (SV Leveroy) legde de bal op prachtige wijze achter de verdediging van RKSVN. Dielissen was er als de kippen bij en wipte de bal over Nellen in het doel: 1-0.

In het restant van het eerste bedrijf kwam RKSVN nog het dichtst bij de gelijkmaker via een van richting veranderd schot. Keeper Ralf Verlaek bracht redding met zijn voet. Na de rust voerde oefenmeester Moonen de druk op door extra aanvallers in te brengen. Het offensief leverde niet het gewenste resultaat op. RKSVN ‘blonk uit’ in het geven van niet te belopen dieptepasses.
Leveroy had mogelijkheden genoeg om de marge te verdubbelen, maar doelpuntenmaker Dielissen en Bart Cillekens handelden te langzaam.

Matchwinnaar Dielissen glimlachte na afloop van oor tot oor. „Heerlijk om de enige, winnende te maken. Ik moet erbij zeggen dat de pass van Joep Peeters fantastisch was.” De ploeg had nog een reden om te lachen. De trainer had beloofd dat hij bij winst in de kantine de portemonnee zou trekken.
Tags: