Leveroy blij met trainer Brandt

door Paul Cluitmans

Foto: Maartje van Berkel
Bron: de limburger

De wedstrijd tussen Leveroy en Heythuysen (beide degradant uit de vierde klasse) was gistermiddag een uur lang het aankijken meer dan waard. Daarna werd het zienderogen minder. Door een vroeg doelpunt van Joep Peeters bleven de punten in Leveroy: 1-0.
Nieuwe trainer Raymond Brandt begon dit seizoen fris en onbevangen aan zijn karwei bij Leveroy. Inmiddels wordt het kaf meer en meer van het koren gescheiden in de vijfde klasse D. En Leveroy spreekt, met de tweede plaats, een aardig woordje mee. „Weet je dat ik eerst niet eens wist waar Leveroy lag”, vertelt de trainer die elf jaar geleden vanuit Den Haag naar Elsloo verhuisde.
Maar na het eerste contact was het ijs gebroken. „Ik voelde me hier meteen thuis. Ik ben blij met Leveroy.” En de voetbalclub is blij met Raymond Brandt. „En niet alleen omdat de resultaten prima zijn”, wist elftalleider Bair Cillekens met stellige zekerheid.
De eerste de beste keer dat Leveroy gisteren gevaarlijk voor het doel van Martin Schreurs van Heythuysen verscheen, was het meteen raak. Sjoerd Brentjens vond Joep Peeters en die schoof de bal onder de uitkomende doelman door: 1-0. Als het al een fout van doelman Schreurs was, was het ook de enige die hij gisteren maakte.
De 28-jarige sluitpost van Heythuysen speelde een prima partij.
Leveroy kon b0gen op de meeste en beste kansen, maar Martin Schreurs hield, met soms schitterende reddingen, stand.
Aan de andere kant kon ook doelman Ralf Verlaek liet prima reddingen zien. Vlak voor de rust ranselde hij een diagonale poeier van Bas Verlinden subliem uit de hoek. Als Verlinden zijn ploeg daarmee op 1-1 had weten te zetten, had de tweede helft er waarschijnlijk heel anders uitgezien.
De 36-jarige Verlaek had vorig jaar nog te kennen gegeven om lager te gaan spelen. Door een ernstige blessure van zijn opvolger Jack van Diepen, moest hij toch weer aan de bak bij de hoofdmacht. „Ik heb dat toentertijd beloofd en ik houd me aan mijn woord.” Trainer Brandt: „Zo’n brok routine en ervaring kan het team alleen maar ten goede komen.”
Trainer Patrick Houtappels van Heythuysen had zijn spelers in de rust nogmaals gewezen op de wedstrijd een week eerder in en tegen Horn. „We stonden al vroeg met 1-0 achter. Dan rest er maar één optie. Aanvallen.” Dat deed Heythuysen dan ook. Tenminste, een kwartier lang werd Leveroy onder druk gezet. Daarna werd het van beide kanten minder en minder.
En dus slordiger. Kansen bleven, doelpunten ontbraken.
Bij dit artikel is in de originele versie 1 foto gepubliceerd
met het volgende bijschrift:
Joep Raemakers van Leveroy probeert Roy Peskens (Heythuysen) van het lijf te houden. foto Maartje van Berkel
Tags: